IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световен рекорд за скорост на автомобил на LPG

Немският тюнер AC Schnitzer подобри рекорда за скорост на автомобил задвижван от двигател работещ на газ LPG (liquefied petroleum gas).

Световен рекорд за скорост на автомобил на LPG
Това стана с доработен от тюнерите вариант на BMW M3 Coupe на легендарната писта Nardo. Купето с двигател V10 постигна скорост от 318. 1 км/час, като този рекорд бе потвърден от независими наблюдатели от Continental AG и списание AutoBild. 


Засега не се предвижда производството на серийна версия на GP3.10, защото тази версия беше създадена само за да демонстрира възможностите на конструкторите от AC Schnitzer. 

Мощността на автомобила е 552 к.с. (406kW), версия на агрегата V10, познат от M5/M6, който може да работи както с бензин, така и с LPG. Динамиката на BMW GP3.10 е отлична. Ускорението от място до 100 км/час е за 4.5 секунди, а до 200 км/час за 13.9 секунди. 

Това не е първият рекорд постиган от тюнерите на AC Schnitzer. През миналата година също на пистата Нардо, те отбелязаха най-високата скорост постигната с марката BMW, като с версия на M6 постигнаха 331.5 км/час.
0 от 500