IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият седан на Volkswagen обяви рекордно нисък разход

Хибридната версия на Phideon ще изминава около 850 км с едно зареждане

Най-големият седан на Volkswagen обяви рекордно нисък разход

Концернът Volkswagen и неговият китайски партньор SAIC показаха на автосалона в Шанхай нова модификация на флагманския седан Phideon. Автомобилът е получил хибриден силов агрегат, като претендира да бъде най-икономичният модел в този клас.

Най-големият седан на Volkswagen обяви рекордно нисък разход

Петметровият седан, предназначен за китайския пазар, бе представен преди година, като бе оборудван с 3,0-литров бензинов V6 двигател с 300 к.с. Сега на местните клиенти на марката се предлага и автомобил, чиято цел е да бъде колкото се може по-малко вреден за околната среда.

Силовият агрегат на китайския флагман на Volkswagen се състои от 2,0-литров бензинов турбомотор, електрически двигател и комплект литиево-йонни батерии. Други подробности засега не се съобщават, но се знае, че хибридният Phideon харчи около 2,3 л/100 км, като със заредени докрай батерии и пълни резервоари изминава около 850 км. Самите акумулатори се пълнят от стандартната електропреносна мрежа за 2 часа.

Агрегатът може да работи на няколко режима, включително традиционен, тоест хибриден. При него електромоторът и бензиновият двигател функционират заедно. Има и режим Е, при който седанът се придвижва само на електричество.

Най-големият седан на Volkswagen обяви рекордно нисък разход

VW Phideon PHEV ще се произвежда там, където ще се продава. Така той ще стане първият в историята хибрид на Volkswagen, чиято производство ще бъде съсредоточено в Китай.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: saic volkswagen phideon
0 от 500