IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Печалбата на Volkswagen Group скочи с 29%

Неочаквано силният резултат се дължи основно на обрата при едноименната марка

Печалбата на Volkswagen Group скочи с 29%

Оперативната печалба на концерна Volkswagen се е повишила с цели 28% през първото тримесечие на 2017 спрямо същия период на 2016, съобщи компанията. Финансовият й резултат от януари до март е 4.4 милиарда евро, с цял милиард повече в сравнение с миналата година.

Печалбата на Volkswagen Group скочи с 29%

Неочаквано силните резултати идват най-вече благодарение на обрата при едноименната марка VW. Преди година нейната печалба бе едва 73 милиона евро, а добрите резултати на концерна се дължаха най-вече на Audi и Skoda. Сега марката Volkswagen отчита 900 млн. евро оперативна печалба - с 400 млн. повече дори от най-оптимистичните прогнози на борсовите анализатори.

Според официалното съобщение на VW това се дължи на "оптимизиране на разходите" и на успеха на някои нови и обновени модели, начело с Tiguan.

Детайлният финансов отчет на групата за тримесечието ще бъде публикуван на 3 май.
 

Тагове: tiguan skoda audi volkswagen
0 от 500
  • #8
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да ама според Дошо и каската ВАГ всеки момент ще фалират.
  • #7
    18 rate up comment 18 rate down comment
    просто трагично ( преди 7 години )
    Този резултат на Волфсваген само показва колко безнадеждна е ситуацията в ЕС. Ако малка компания замърсяваше десетки ПЪТИ над допустимите норми, отдавна щеше да е затворена и унищожена с огромни глоби, но понеже става въпрос за една от най-големите германски компании - няма проблем. Всички правителства и евробюрократи стават автоматично слепи и глухи. Няма глоби, няма санкции а зомбираните потребители - ликуват.
  • #6
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Тия са велики! МЕЙД ИН ДЖЪРМАНИ!
  • #5
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Определено не са велики, но са много гъвкави и с добър менинджмънт. Спънаха се и бързо се изправиха и продължават напред. Само ние тука не виждам как ще се изправим, цялата ни икономика е като на грохнал старец и въпреки че Европа се опитва да ни помогне да се изправим, нашите управници сякаш се опитват всячески да пречат. Краде се на поразия и всичко се потулва, вече никой не говори за Цанков камък,АЕЦ Белене,КТБ или кой и защо спря южен поток а какво остава за още по-старите престъпни сделки за БТК,БГА Балкан,Кремиковци... и т.н. и т.н..
  • #4
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За сметка на губещи и нишови модели. Също новите платформи започват да реализират ползите си по отношение на производствените и развойни разходи.Нагледен пример за това, че една криза може да направи компанията по-силна и да си върне доверието на инвеститорите за отрицателно време.
  • #3
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Оптимизирани разходи, но за чия сметка?
  • #2
    27 rate up comment 19 rate down comment
    нев ( преди 7 години )
    "Най великите. Фолксваген за автомобилите е това, което е слънцето за растенията."Благодаря за вица, определено ме разсмя! :)
  • #1
    18 rate up comment 25 rate down comment
    ййй ( преди 7 години )
    Най великите. Фолксваген за автомобилите е това, което е слънцето за растенията.