IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet ще прави мини автомобил на базата на Beat

Chevrolet обяви намерението си да произвежда мини кола на базата на концепцията Beat, която видяхме на изложението в Ню Йорк през тази година.

Chevrolet ще прави мини автомобил на базата на Beat
Съобщението беше направено при откриването на автомобилния салон в Лос Анджелис. Главната характеристика на новия мини модел на Chevrolet ще бъде неговата ефективност. Очаква се бъдещият автомобил да има разход от 4.5 литра на 100 км. 


Производството ще започне в завода на Chevrolet в Южна Корея. Решението за серийно производство на концепцията Beat стана след широко on-line допитване, в което участваха 1.8 милиона души. Те трябваше да решат коя от трите концепции – Beat, Groove или Trax да стигне до серийно производство. Beat спечели с повече от 875 000 гласа, като на второ място остана Groove със 713 000 гласа. 

Първоначално автомобилът ще бъде продаван в Европа и на други пазари, но не в САЩ. Chevrolet най-вероятно ще изчака за да види как ще бъде приет Smart в Америка и от това ще зависи дали мини моделът ще бъде предложен и в САЩ.
0 от 500