IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Балкан стар” потвърди раздялата с Mercedes

Компанията ще остане генерален дистрибутор на Mitsubishi и основен за Fiat Chrysler Automobiles

„Балкан стар” потвърди раздялата с Mercedes

Досегашният официален представител на концерна Daimler за България – компанията „Балкан стар”, официално потвърди раздялата си с германския гигант. Считано от 1 април тази година генералното представителство за България на марките Mercedes-Benz, Setra и Fuso се поема от компанията „Силвър Стар Мотърс”.

„Балкан стар” потвърди раздялата с Mercedes

„Балкан Стар” счита „Силвър Стар Мотърс” за опитен и компетентен експерт и отличен избор от страна на Daimler AG, който ще допринесе за по-нататъшното високо представяне на марките на българския пазар. След трансформацията, групата „Балкан Стар” ще продължи да oперира на българския пазар в качеството си на генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и оторизиран дистрибутор на Fiat Chrysler Automobiles S.p.A. за Jeep® в България”, се казва в съобщението до медиите.

Фирмата „Балкан Стар” е част от предприемаческата група Willi Betz и започва своята дейност през 1992 г. като генерален представител за марката Mercedes-Benz в България. През следващите години компанията разшири портфолиото и поема представителството на марки като Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi, Setra, Fuso, Fiat и Fiat Professional, както и марките Renault и Dacia, чpез партньора в групата - Ауто Франс 3000, който е първият официален дилър на Renault-Nissan в България.

Дружеството „Силвър Стар Мотърс” на свой ред е собственостна британската фирма Silver Star Motors Holding Limited. Тя принадлежи на бизнесмена от Саудитска Арабия – Халед Ахмед Джуфали, а в съвета на директорите на българската компания влизат Стивън Уитакър, Йоахим Шмид и Ролф Юрген Заерле.

Новият вносител ще отговаря както за марката Mercedes, така и за продажбите и обслужването на автобусите Setra и камионите Fuso, които също са собственост на Daimler. Предстои откриването на нови клиентски центрове в София, Пловдив и Варна, които ще оперират самостоятелно, а в дългосрочен план компанията ще цели увеличаване на пазарния си дял в страната, съобщиха от Daimler.

Снимка: Балкан Стар
 

0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    " Само един пример ще дам. Цена за турбина с променлива геометрия GARRETT в БС: нова - 5200 лв., рециклирана - 4400 лв. Цена при дистрибутор на рез. части, едно към едно същата за оригинално вграждане - 2200 лв. " Нали ви е ясно, че тия цени не ги определя дистрибутора а директно производителя? Тоест - това са си цените на Мерцедес...
  • #8
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Йори ( преди 7 години )
    Очаквани последици от непрофесионален мениджмънт и липса на гъвкавост при работа с клиентите. Да не коментираме, че за цените, които се обявяват, качеството на услугата е на космическо отстояние. Само един пример ще дам. Цена за турбина с променлива геометрия GARRETT в БС: нова - 5200 лв., рециклирана - 4400 лв. Цена при дистрибутор на рез. части, едно към едно същата за оригинално вграждане - 2200 лв. No comment е положението. Няма да плачем за тях.
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    "Само сградите са нови ! Персонала и мениджмънта са същите ! "Можеш ли да обясниш какво трябва да означава това? Новият представител е съвсем отделна фирма, чийто центрове ще са в други сгради на други адреси.Иначе, още миналата седмица в същия ден, в който пуснаха за пръв път новината, махнаха надписите Мерцедес от Балканстар.
  • #6
    28 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    НЕ карайте немско. Колата е продукт, за да ти служи. При немското е обратното, ти служиш на колата.
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    bg ( преди 7 години )
    Добре де, сега ако искам да си купя Мерцедес къде да отида. тея новите имат ли шоурум, сервиз и т.н.
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Браво, то си е за празнуване :))Тея в София, в сервиза са пълни престъпници... Не стига, че плащаш една шапка с пари ами накрая и уж ти оправят колата, ама не точно :)0
  • #3
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Само сградите са нови ! Персонала и мениджмънта са същите !
  • #2
    33 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-после. Сервиза им в Бургас е най-смотания сервиз който някой, някога е виждал. Що хора сме имали или имат Мерцедеси в Бургас като сме коментирали, такова чудо никой не е виждал. Диагностика нулева, влизаш за един проблем, само, че тъй като никога не знаят какъв е проблема, започват да сменят всичко, докато проблема се реши. Като ти сменят 5-6 работи докато открият къде ти е проблема, сметката ти набъбва. Освен това, частите които сменят са ментета, които месец-два след смяната са за смяна.
  • #1
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Е...накрая! ( преди 7 години )
    Един балкан-скандал по-малко!