IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Литекс Моторс" за фалита: нормална защитна реакция

Ходът бил предизвикан от претенция от КТБ за 57 млн. лева, разкри шефът на дружеството

Подаването на документи за несъстоятелност на "Литекс Моторс", единствения български производител на автомобили, е "нормална защитна реакция", заяви изпълнителният директор на дружеството Илия Терзиев в обръщение до медиите след запитване на automedia.bg.


Заводът в Баховица. Снимка: greatwall.bg

По-рано днес economix.bg съобщи, че компанията, която сглобява модели на Great Wall край ловешкото село Баховица, е внесла молба за обявяване в несъстоятелност. Тя не е задвижена от съда, защото към нея не са били приложени необходимите финансови отчети и списък на кредиторите.

"На 17 февруари тази година от Корпоративна Търговска Банка беше подадена втора по ред искова претенция към „Литекс Моторс“ АД на стойност 57.032 млн. лева", се казва в изявлението на Илия Терзиев. "С цел запазване на дружеството, интересите му и интересите на други негови кредитори, и по препоръка на юридическия екип на „Литекс Моторс“, на 24 февруари се наложи подаването на молба за откриване на производство по несъстоятелност".

Според Терзиев искът е "нормална защитна реакция и срещана практика при инвеститорите клас А". Изпълнителният директор уточнява, че "делото не е в ход и производството не е стартирало, а „Литекс Моторс“ АД е нормално функционираща компания".

 

Тагове: great wall
0 от 500