IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се насочва към спортните хибриди

Toyota е вероятно най-успешният производител на автомобили в света, като постига това със своите масови модели предназначени за широки потребителски групи.

Toyota се насочва към спортните хибриди
Досега фирмата няма постигнати успехи с уникални модели предизвикващи емоции от рода на тези, които фирми като Porsche, Ferrari или Lamborghini доставят на своите почитатели. 

Сега от Toyota са се замислили да променят тази ситуация и да постигнат успехи и в нишата на уникалните спортни модели. Първата стъпка е да изградят нов имидж на Toyota като фирма способна да предлага и супер автомобили на пазара. Започва разработката на поредица от спортни модели с изключителни динамични качества. Това ще бъде съчетано с лидерските постижения на Toyota в областта на хибридните технологии. 

“Искаме да направим реалност спортните хибриди” казва шефът на Toyota по развойната и изследователска дейност Казуо Окамото пред Automotive News. 


Първият от тези нови спортни модели ще бъде базиран на концепцията FT-HS (на снимката), който според някои информации ще бъде заместникът на Supra. 

Сред другите модели ще са наследникът на MR2 и нова спортна кола със задно предаване, която все още няма име. При тези спортни хибриди, както и при новото поколение на Prius, проблем продължава да бъде разработката на ново поколение акумулаторни батерии. 

Сегашните никел-метални акумулатори са доста тежки и неефективни за автомобили чиято цел е да имат висока динамика и мощност. Окамото пояснява, че бъдещото поколение на литиево-йонните батерии ще се появи след около 2-3 години.
0 от 500