IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф в Audi: Дрифт-режимът е пълна глупост

Моделите на марката няма получат такава функция

Шеф в Audi: Дрифт-режимът е пълна глупост

Като голяма глупост бе определен от шефа на отдела за разработки на Audi Sport – Щефан Райл, така наречения „дрифт-режим”, който поставят някои производители на своите модели. Пред изданието Motoring топ-мениджърът нарече тази функция „напълно безмислена”.

Шеф в Audi: Дрифт-режимът е пълна глупост

Към момента „дрифт-режим” се използва от Ford, където хот-хечът Focus RS разполага с бутон Drift Mode, активиращ определени настройки на въртящия момент. В Mercdes оборудваха своя седан AMG Е63 с такава функция, като при нейното активиране цялата мощност отива към задните колела. Със същата система разполага и суперколата McLaren 720S.

„Подобни неща са напълно безполезни – нито R8, нито RS3, нито RS6, нито RS4 имат нужда от подобна функция. Тя пълна групост – единственият смисъл от нея е да се запалят гумите. Скорост не се постига и това я прави напълно излишна”, обясни Райл.

Според него, подобна система не подхожда на архитектурата на колите на Audi. Райл допълни, че шофьорът може лесно да да постигне подобeн начин на управление, като за това е досататъчно само да изключи системата за стабилизация.

Снимка: Audi
 

Тагове: audi sport
0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    propov ( преди 7 години )
    Ауди конструктивно са *** заради изнесения двигател пред предния мост. Също така и ЛЕД коледната украса в предната броня тежи и тотално працаква баланса :-) Поради този тотално объркан баланс на масите, предницата се тътри и влачи задницата след себе си. За да дрифтне им трябва не софтуер ами една котва да се хвърля
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой хора, четат статията, но не я разбират. А при положение, че не разбират, значи нямат достатъчно интелект да дават акъл на хора в пъти по умни от тях. Човека е написал, че "така наречения дрифт-режим" е пълна глупост, има предвид системата а не дрифт шофиранета и допълва: "че шофьорът може лесно да да постигне подобeн начин на управление, като за това е досататъчно само да изключи системата за стабилизация. ". И е абсолютно прав. Само още едно нещо за разваляне, без нужда от такова.
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да добавя още една глупост: безключовото влизане и палене.
  • #12
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Затова тази марка не се харесва от истинските автомобилни ентусиасти. Да си купиш кола с 400-500 коня и да идеш на писта и да недозавиваш... безценно.
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Как пък лед светлините да не са допринесли за нищо и били украса!?!?! Гаранция ще станат задължителни един ден, а и допринасят за пестенето на енергия и пари от разход за крушки. Позволяват по-излетел дизайн на фарове,стопове и др.дет сега не се сещам.
  • #10
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дрифт-режим може и да е безполезен но пазара го налага,това искат клиентите!Щом другите го имат като екстра, ще бъде грешка от негова страна да не го влагат!
  • #9
    15 rate up comment 12 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    При хонда се нарича също недозавиване, обикновено завършва в някое дърво или стълб за дОшевадеца, който е яхнал тенджура с червена лепенка *** R,и се мисли за Фитипалди.
  • #8
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Човека иска сда наблекне на това че автомобилите им се купуват от сериозни и отговорни хора, а не от някакви недорасляци кото са слезли от плейстешщъна и са се качили в колата.
  • #7
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    При алуди дрифта се нарича недозавиване и обикновено завършва в канавката извън завоя.
  • #6
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Йори ( преди 7 години )
    Ами явно от АУДИ имат различна философия и тя не включва "fun" фактора. Но е прав и колегата по-долу, че разните лъскавки ЛЕД фарчета също влизат в категорията "излишни глезотии", ама тях си ги слагат по колите. И изобщо не му е забавно на Щефан райл, защото колите им са или с предно, или с 4х4 предаване, като и при двете дрифта е трудна работа. Лично аз се дразня на домораслите ни улични дрифтаджии с 30 годишните кошници тук, но ако човек с пари иска да си направи кефа на писта, защо не.