IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предстоят промени в PSA Peugeot Citroen

За френското дуо PSA Peugeot-Citroen предстоят дни на промени под ръководството на новия шеф Кристиан Щрайф (Christian Streiff).

Предстоят промени в PSA Peugeot Citroen
Една от главните промени ще бъде централизацията на разработването на нови модели от двете фирми, които досега правеха това самостоятелно. Подобна стъпка би трябвало да намали разходите за развойна и изследователска дейност и съответно за разработката на новите модели, което ще направи Peugeot и Citroen по конкурентоспособни. 

В интервю за Automotive News, вицепрезидентът на PSA Фредерик Сен-Жур (Frederic Saint-Geours) разкрива, че групата има амбиции да предлага свои модели в 90% от пазарните сегменти. От PSA са решили да разработват както по-евтини модели за развиващите се пазари, така и нови луксозни модели за пазарите в развитите страни. 


“Трябва да разработим специфични модели подходящи за различните пазари,” казва Сен-Жур. Той пояснява, че един модел разработен за Бразилия няма да има същите характеристики като този разработен за Франция или за Китай. “Ние разработваме специфични модели и в същото време нови платформи за тях”, казва шефът на PSA. 

Разбираме, че един дизайнерски похват, който виждаме при Peugeot 1007, плъзгащата се врата, ще бъде приложен при доста други модели на групата. Първите нови модели разработени съвместно от Peugeot и Citroen ще видим през следващите три години. Дотогава ще следим концепциите на двете фирми за да имаме представа накъде ще се развива групата PSA Peugeot Citroen.  
0 от 500