IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover иска забрана на тунинг компаниите

Британците смятат, че външните фирми крадат от печалбата им

Land Rover иска забрана на тунинг компаниите

Шефът на дизайнерския отдел на Land Rover – Джери Макгавърн – заяви, че е решен да елиминира външните дизайнерски студиа и тунинг компании по естествен път. За да стори това, той и Land Rover ще пуснат на пазара ексклузивни версии на своите модели, с чието създаване ще бъде ангажиран вътрешният отдел Special Vehicle Operations (SVO).

Land Rover иска да изхвърли тунинг компаниите от бизнеса

Моделите на Land Rover, а най-вече тези брандирани като Range Rover, отдавна са обект на желание от страна на независими дизайнерски студиа и тунинг компании, които предлагат на клиентите нестандартни пакети за визуални и Технически подобрения. Най-новият модел на Range Rover, наречен Velar, също се очаква да привлече подобен интерес.

Въпреки че Макгавърн не уточнява кои компании в частност са го раздразнили, все пак казва: „Лесно е да вземеш завършен автомобил и да му добавиш малък спойлер или нещо подобно, за да го отличиш. Искам обаче да видя от тях как проектират техен собствен автомобил. Виждаме как взимат нашите проекти и изкарват повече пари от тях.

Е, смятам да ги извадим от играта чрез нашия департамент за специални разработки SVO. Възможностите, които създаваме там, както и качеството на изработката, са много по-добри.“

Range Rover Velar, който бе представен на автосалона в Женева, ще излезе на пазара през лятото с цена от 44 830 паунда. 



Снимки: Land Rover

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    snaky3 ( преди 7 години )
    Добре де, защо триете, забавлява ли ви това?
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    snaky3 ( преди 7 години )
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    а ето и към кои точно е прицелено това изказване...имат феноменална доработка на стария дифендър...kahndesign.com
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Абсолщтно вярно,баковците купуват уж имиджови модели,от шоурума знаят за техните комплекси и ги облъчват качествено.То май така е навсякъде.Който иска да си развива мпс-то после отива и мята матора на тезгяха.Голяма срамотия обаче пада като човек с инфо почне да задава въпроси.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    за голямо съжаление клиентите на премиум марките са малко балъци които имат кинти но от техническа гледна точка са кръгла нула и производителите яко ги клатят никой човек който знае цената на парите и е малко от малко технически грамотен няма да припари до официален автосалон и ще се обърне директно към тунинг компания която ще преработи и ще настрои желания автомобил към индивидуалните предпочитания на клиента
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    ..в добавка да вземат и лееко да подменят интериора на F-Peace,че народа яко фули по скърцащи пластмаси,архаично бавна медиина система и какво ли още не.влизанията в сервиза са друго на ръка.Кош за 200 бона през седмица..в бокса.Ще се забраняваме май..ама откъм завода.. :)
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    Този верно не знае къде се намира. Нали за да сложат я спойлерче, я винилови лентички първо купуват автомобила. Тунингът дори им увеличава продажбите - специално в UK, разни wannabe-та нямаше да си купят Range Rover-и, ако знаеха, че няма как да си ги индивидуализират после.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На крива ракета космоса и пречи, както на Ровър им пречат тунерите.След Брекзид на тея ще им се стъжни много положението. Ще си ги карат сами кочините и в бившите колонии и Китай евентуално може да продадат някоя бройка.
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    snaky ( преди 7 години )
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    mancho ( преди 7 години )
    Всъщност, заглавието е маааалко неточно. Човека казва - дай да се напънем, че да изкараме и ние някой лев, с не само тунерите. Пък и всеки има право да се дразни на каквото си иска...