IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От следващата година новите модели на VW с нова интерфейс система

От следващата година всички нови модели на Volkswagen ще бъдат оборудвани с контролна система тип „тъч скриин”.

От следващата година новите модели на VW с нова интерфейс система
Това важи както за малкото Polo, така и за по-големите скъпи и луксозни модели като Touareg и Phaeton. Чрез екрана реагиращ на допир ще бъдат контролирани климатичната система, сателитната навигация, аудиосистемата и бордния компютър. 


Новината съобщава шефът на дизайнерите във VW Валтер де Силва (Walter de’ Silva), пред Automotive News Europe. “Системата „тъч скриин” е най-интуитивният интерфейс свързващ автомобила с човека” казва де Силва. “Ние търсим естествената връзка човек-автомобил не само при дизайна, но и при функциите на бъдещите ни модели”. 

Той пояснява, че дизайнерите във Volkswagen търсят начини за намаляване броя на бутоните в автомобила. VW вече показа разбиранията си за бъдещето на интерфейс системата „тъч скриин” при концепцията up! Това е тъч скриин с 3D графика и сензори реагиращи на движението на пръстите. 

Малко изненадващо но тази нова система няма да се използва при моделите на Audi, които ще продължат да се произвеждат със сегашната MMI система за управление на някои системи в автомобила.
0 от 500