IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche иска да печели от паркиране и прогнози за времето

Компанията цели поне 10% от приходите й да идват от дигитални услуги

Porsche иска да печели от паркиране и прогнози за времето

Производителят на луксозни автомобили Porsche се съсредоточава върху нови източници на приходи, най-вече от дигитални услуги като пътна информация, прогноза за времето и упътвания за паркиране.

Porsche иска да печели от паркиране и прогнозата за времето

Компанията обяви в края на миналата седмица, че целта й е в средносрочен план поне 10% от приходите й да идват от такъв тип услуги. АN-Europe пресмята, че това означава купувачът на Porsche 911 за 90 000 долара да харчи още поне 9 000 за дигитални технологии.

Компанията създаде специален център за разработване на дигитални услуги в Лудвигсбург миналата година. Тя има също технологична лаборатория за софтуер в Берлин, както и дял в дружеството Evopark, което се специализира в услуги в областта на паркирането.

"Без да отместваме вниманието си от разработването на автомобили, ние ще инвестираме значително повече в създаването на нови дигитални услуги в бъдеще", обяви главният финансов директор на компанията Луц Мешке.

2016 бе рекордна година за Porsche, чийто марж на печалбата достигна завидните 17.4%. Компанията прогнозира още по-силна 2017 от гледна точка на приходи и продажби. Печалбата обаче ще се запази същата заради увеличените разходи за развойна дейност.

Porsche иска да печели от паркиране и прогнозата за времето
Технологичната лаборатория на Porsche в Берлин

Компанията разчита много и на задълбочаващото се партньорство с другите луксозни марки в групата Volkswagen - Bentley и Bugatti. Споделянето на технологии с тях ще понижи производствените разходи с около 15 на сто. Следващото Bentley Continental например ще дели една платформа с Porsche Panamera и ще се произвежда във фабриката в Лайпциг.

 

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    Americankite SWAT i Ruskite Spetsnaz Alpha sa oborudvanis avtomati na Germanskata Hecler&Koch - zashto ? Americanskata armiya shte bade modernizirana s pistoleti na Germanskata SIG SAUER - zashto ?German Quality e otgovora MOMCHETA !!!
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе кой ви ги дава тези опорни точки за надеждноста и немските инженери, че ми е интересно?
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    вагито не чува петела - не му обръщай внимание
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи,не форумните експерти, като теб, а немските експерти и инженери са го казали, т.е. класирали по надеждност, качество и повреди. Навсякъде по света стане ли дума за качество, немците се 0сир***т до ушите. То само с лъжи и манипулации не става. Добре, че си ти гл0п***ка на форума, че да ги защитаваш, като матросов на амбразурата.Абе ти да нямаш акции случайно, че киснеш по цял ден тук и пишеш глупости или просто не те слуша много главата? Май е второто, а!
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В цял свят, на всички континенти, хората са глyпаци и не разбират, като си купуват скъпи Porsche, Bentley, Lambo, MB, BMW, Audi и т.н.Всички авто-производители в света се МЕРЯТ с немските които са еталон и ги догонват (особено изброентите горе).Но в нашите форуми има извънземни експерти които са по умни от останалата част от света и казват, че тази коли са скапани.Нищо, че форумните експерти нямат пари за да си ги купят и никога не са ги карали.
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи,точно на такива гл0паци, като теб разчитат.Ще ти увият едно л***йн0 в лъскав целофан, ще му сложат висока цена и ти ще се кефиш, че си взел нещо скъпо и премиум.Винаги съм казвал и пак ще повторя, че докато има гл0паци на този свят ще съществуват и немските производители на коли. Те точно на това разчитат и затова продават много.Колкото до статията не се учудвам изобщо от какво ще печелят. Та те компанията майка печелят от кетчуп и вурстове, та Троше ли няма от прогноза за времето.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Иво и Анонимния - кога за последен път карахте Porsche, Bentley, Lambo ?Или мнението, че не са премиум се основава на вашите вярвания.За момента парите/цената са най обективния измерител за това дали нещо е добро/има стойност - не е съвършен но е най обективния.И в този ред на мисли преди няколко дни тук имаше статия, в която цитираха цената на часовника в Бентлито, която беше колкото на 5 премиум Lexus-a.Сами си правете изводите нататък
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    другите луксозни марки в групата Volkswagen :-)Така и така продават наденици, да започнат да продават и трюфели Народен нали са луксозна марка
  • #1
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Ivo ( преди 7 години )
    Porsche отдавна на се премиум марка автомобили. Ширпотреба, замаскирана зад легендарно име. Коли, които ако Бай Фердинант види ще се обръща в гроба !