IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фамилията Пежо: Чрез Opel ще завладеем света

Трите ни марки не се конкурират помежду си, твърдят главните акционери в групата

Фамилията Пежо: Чрез Opel ще завладеем света

Придобиването на Opel дава на френската група PSA Peugeot Citroen възможност да започне глобална експанзия, призна един от собствениците й Жан-Филип Пежо в интервю за Die Welt. PSA откупи германската компания от General Motors за 2.2 милиарда евро.

"Това ще ни позволи да покорим останалия свят стъпка по стъпка. Това е целта пред PSA", казва Жан-Филип Пежо, който разговаря с журналисти заедно с братовчед си Робер Пежо.

Фамилията Пежо: Чрез Opel ще завладеем света
Робер (вляво) и Жан-Филип Пежо признават, че целта им е глобална експанзия на групата PSA

Наследниците на фамилията Пежо държат 13.7% от капитала на групата, но 22.2% от акциите с право на глас. По 13.7% имат също френската държава и китайската Dongfeng Motor.

Според Робер Пежо покупката на Opel e ключова, защото, макар германската компания да не е от най-големите производители, тя е фокусирана на същите пазари като PSA и това ще позволи на групата да реализира големи икономии от синергията.

Много наблюдатели се притесняват, че тъкмо силната зависимост на трите марки от европейския пазар крие главния риск за начинанието. Робер Пежо обаче смята, че Peugeot, Citroen и Opel не си пречат и не се конкурират помежду си. "Opel е силен на пазари, където PSA присъства слабо... Няма особена канибализация между тези брандове".

 

Тагове: psa
0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И коя S класа е искала пари за климатик и ел.стъкла? НЯкой хора толкова са изпростели, че вече говорят глупости по инерция. Трябва да си много голям мозъчен инвалид, че да си мислиш, че когато в евтините Тойоти като пуснали базово климатик и ел.стъкла в немските премиуми се доплащало ха ха. Когато Мерцедес са предлагали АБС и ЕСП. Тойота изобщо не са чували за такива неща. И им трябваха десетилетия, докато започнат да ги предлагат.
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Смея се колко коли вече излизат без климатик от сало колко коли се без ел. стъкла. 53 940 лв рав4 базов модел цена от тойота бг. Да не говорим че тойота е може би марката с най малко вложени материали към купето грунд убезшумяване кори под купето и подобни.
  • #14
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А помните ли немската света троица какво продаваха, когато Тойота пущаше колите си базово с 4 е. стъкла и климатик? Май някой са късопаметни, а други не са били родени. Та да ви припомня, че уж премиум троицата се наричаше премиум, а ти искаха пари за климати и 4 ел. стъкла. Само предните бяха ел, а задните с ръчка. Та, когато си говорим за екстри, качество, надежност, икономичност и цена, немските фенове е редно да мълчат, че любимите им к0чини са под всякаква критика.
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алоууу, Гоуфаджията, как можа да изтръскаш подобна простотия: Рава позчва от 50 000 4х4 без грам екстра.Тойота моето момче е марката с едно от най-богатите оборудвания още в базовата версия на всеки модел. Те са първите моето момченце, които навремето пуснаха коли с климатици и ел стъкла без да се доплаща. Имаше ги в базовите модели, а Гоуфовете те цакаха за всичко и базата им беше без клима и ел. стъкла. Добре, че бяха японците да притиснат швабите и те да познат да слагат елементарни неща
  • #12
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Сигурно гоуфо или оная саблезъба кокошка рено мегаломан са върха на сладоледа за теб!Бегай да си купиш нови ЦАЙСИ!;-)
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Съмнявам си се ( преди 7 години )
    Като е станала кола на годината не означава, че има хубава дизайн. Даже напротив. А ти вземи си купи нови цаки.Написах го и в предния си коментар.
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Съмнявай се! ( преди 7 години )
    Що на новата Астра какво и има? Че стана и кола на 2016 година май ...
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Съмнявам се! ( преди 7 години )
    Единствено новите СУВ модели на Пежо грабват окото, останалото от Опел и Ситроен е една Инсигния и един C3 Кактус.Корсата с тая предница милата..
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тойота и евтино? Ти ходил ли си в шоурум на тойота да видиш за какви цени става на въпрос. Рава позчва от 50 000 4х4 без грам екстра.
  • #7
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    важното е в неделя комунистите и турците да не вземат процентипък хората на запад си знаят работатание тук сме си в калта, която сами си правим ,като избираме комънягите и турчулята