IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се призна за виновен по три обвинения

Съдията в Детройт обаче засега не иска да потвърди предварително договореното обезщетение

Volkswagen се призна за виновен по три обвинения

Германската Volkswagen Group официално се призна за виновна в три нарушения на закона в САЩ: заговор, възпрепятстване на правосъдието и внос на стоки в страната чрез неверни декларации. Главният адвокат на компанията Манфред Дьос пледира "виновен" пред областния съд в Детройт. Там се води делото срещу VW, заведено от американската агенция за околната среда (ЕРА) и щатските митнически власти.

Volkswagen се призна за виновен по три обвинения
Адвокатът на VW Манфред Дьос призна пред съда, че компанията е нарушила закона и по трите точки на обвинението

Двете страни отдавна се договориха за размера на глобите и обезщетенията, дължими от VW - 4.3 милиарда долара. Съдията Шон Кокс обаче отказа да обяви присъда и уточни, че при "сериозната природа" на престъпленията иска да обмисли още малко дали такова обезщетение е достатъчно. Кокс насрочи ново изслушване за 21 април.

Това е първият случай изобщо в историята на VW, в който компанията се признава за виновна. На теория максималната глоба, която би могла да бъде наложена в случая, може да достигне 34 милиарда долара. Затова и германците подчертано бързаха да постигнат извънсъдебно споразумение през януари, преди смяната на президентската администрация. Споразумението обаче трябва да бъде потвърдено от съда.

Volkswagen се призна за виновен по три обвинения

Успоредно концернът изкупува обратно от американските си клиенти засегнатите от Дизелгейт автомобили, или премахва измамния софтуер и изплаща обезщетение, ако клиентите предпочитат. До момента компанията е обслужила 137 985 клиенти и е изплатила общо 2.89 милиарда долара компенсации.

 

Тагове: audi volkswagen
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    В Европа и моторите и софта са същите, но стандартите не са. ВАГ си плащат редовно стандартите да бъдат абсурдно занижени, така че дори те да ги покриват с изостаналите си канцерогенни технолгии. За радост на нашмърканите си с токични съединения полуграмотни фенчета.
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти да видиш новина! Бравос за глокажа и достойнството да си признаят. Джентълмени са! А да Европата дето плюете - там моторите и софта са други, както и еконолмите и не замърсяват. Отделно Гълфстрийма милва континента и въздуха е чист. Те и на това също разчитат от Ваг.
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ама как така са се признали? Защо не попитаха форумната ***, за да им обясни, че са невинни.ВАГи, язък ти, че толкова време тролеше да доказваш, че са невинни, а накрая те самите да си признаят, че са виновни. И на кого сега трябва да вярваме бе ВАГон?
  • #8
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ами те затуй са най-големите, защото умеят да плащат и то най-вече под масата. невероятни мошеници, измамници и пълни ***. не по големи от феновете си обаче. трябва да си доста глупав да знаеш, че с нашите пари тези *** плащат черни пари на този или онзи, тровят и лъжат всички.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    VAG shte uspeyat. Predi dva dni im podadoha ramo katoobyaviha strategichesko partnyorstvo s TATA Motors .Indiytsite sa predvidlivi i izkusni biznesmeni i edva li biha zalozhili na kuts kon .
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    И какво ако платят на САЩ толкова много пари. САЩ няма да могат с тях да изчистят замърсения въздух. Няма смисъл да се плаща никаква глоба.
  • #5
    11 rate up comment 9 rate down comment
    До 1 вите 2 поста ( преди 7 години )
    Те могат да си платят и пак да са най-големите в този бизнес! Само си помислете за социалните помощи,които ще загубите. А на този ***,на който Меркел му е виновна,ще му напомня,че Германия е най-големият нетен вносител на средства в ЕС и благодарение на които все още има някакви инвестиции в различни области на икономиката в България!Не знам какво печелим от автомобилните концерни от Детройт,но знам със сигурност какво ще загубим,ако ФВ фалира.
  • #4
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Germany ( преди 7 години )
    Продажбите на макс и парата в джоба, дизелгейт ги направи по известни и търсени от всякога.Скандалното продава мили ми хейтърчета.
  • #3
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дали са виновни или невинни няма никакво значение, автомобилите им са най продавани и желани.
  • #2
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За първи път компанията се признава за виновна. Ама как тъй ве. ВАГонетките са невини. Питайте европейската комисия ако не вярвате. В Европа не били нарушили никакви закони и нищо няма да плащат и ще продължават да ни тровят. Четете статията в Шпигел какво пише за изслушването на Меркел пред съда. Тя е в схемата и е знаела всичко и го е прикривала. В ЕП има лоби, което стои зад концерна ФВ и се гласуват удобни закони и се правят еко нормите така,че ваг да са облагадетелствани.