IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 аксесоара, които искате в автомобила си

Тези устройства могат да направят престоя ни в купето много по-приятен

10 аксесоара, които искате в автомобила си

В миналото автомобилите се използвали предимно за транспорт. Сега те са нещо много повече, поради една много проста причина. Разстоянията са много по-големи, задръстванията много по-тежки, а времето, прекарано зад волана – много по-дълго. Ето защо производителите всячески се опитват да измислят технологии и различни удобства, които да направят престоя ни в колата по-приятен. Това са 10-те умни аксесоара, които бихте искали в автомобила си.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Стойка за смартфон/таблет

Поставката за чаши и бутилки е нещо, без което никой съвременен автомобил не може. Причината е проста: дори да не пиете кафе, все някъде трябва да поставите питието си, за да може то да е на безопасно и лесно за достъп място. Същото е и с телефона. Защо да го държите в джоба си, като може да е пред погледа ви, без да ви пречи на шофирането. И тук идва стойката за мобилни устройства, която не само закрепва телефона и го предпазва от нараняване, но и ви дава възможност да използвате неговите функции. Така например, ако автомобилът ви няма навигационна система, можете да използвате вградената в смартфона или таблета идентична функция.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Тракер за ключове

Колко често ви се е случвало да закъснеете, защото не можете да откриете ключа от автомобила си. Тракерите за ключове не са особено популярни в България, но могат да се купят сравнително лесно в интернет. Реално, устройството представлява нещо като ключодържател, който контактува с телефона ви и чрез специално мобилно приложение, можете да го откриете за секунди. Някои тракери ви позволяват и обратното – чрез тях да откриете телефона си. Страхотна екстра за модерния човек.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Автомобилна кафе машина

По време на дълги преходи с автомобил е от изключителна важност да сте бодри и в пълна кондиция. Затова има ли нещо по-добро от мобилна кафе машина, която освен че ще ви държи будни, ще ви лиши и от удоволствието да спирате за кафе. Единственото, което трябва да направите е да включите устройството, което учудващо прилича на термос, в запалката, като предварително сте го заредили с вода и смляно кафе. Нарича се Handpresso и струва 185 долара в Amazon.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Портативна Wi-Fi точка за достъп до интернет

Модерният човек постоянно има нужда от интернет. Представете си, че точно сте напуснали дома или офиса и ви трябва бърза интернет връзка, за да пратите спешно служебен мейл от своя лаптоп. Какво правите? Ами разчитате на личния си Wi-Fi сигнал в още по-личния ви автомобил. Тези устройства осигуряват достъп до интернет на до 15 устройства. Предлагат се от мобилните оператори.


10 аксесоара, които искате в автомобила си

Пречиствател на въздуха

Пречиствателят не само освежава въздуха в купето, но и премахва прах, други замърсители и дори бактерии. Имайки предвид, че голяма част от времето ви ще отива в задръстване, подобно устройство е не само практично, но и дяволски полезно. Различни компании предлагат подобни пречистватели с доста симпатичен и изчистен дизайн, като цената им в интернет варира около 200 долара. На размер пречиствателите са достатъчно компактни, за да се поберат върху подлакътника, а токът идва от запалката.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Мобилен хладилник

Няма съмнение, че ледено студена бутилка с вода може да донесе несравнимо удоволствие за шофьора и останалите пътници в горещ ден. Ако в багажника си имате малък хладилник, ще получите не само това, но и възможност да съхранявате различни плодове и зеленчуци, които да запазите в перфектно състояние от супермаркета до дома си, който в някои случаи е на десетки километри разстояние. Лошото е, че хладилниците от този тип са доста скъпи и цената им може да надхвърли 1000 долара. Все пак всичко зависи и от екстрите, с които всяко устройство разполага, както и от неговия обем.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Камера (видео регистратор)

Особено популярни в Русия, тези камери са много полезни, тъй като играят ролята на прецизен бордови дневник. В края на деня ще разполагате с информация за цялото си пътуване, в това число картина и данни за скоростта във всеки един момент. Особено полезни са при застрахователни казуси и при изобличаване на нагли нарушители. Могат да се намерят за около 100-ина долара, а от доста време се предлагат свободно и в България.


10 аксесоара, които искате в автомобила си

Bluetooth модул

По-старите и базови изпълнения не разполагат с подобна екстра, която може да е изключително полезна в динамичното ежедневие. С тези модули можете да свържете телефона си и да осъществявате разговори, без да се нуждаете от устройство за “свободни ръце”. Bluetooth модулът се свързва с аудио системата на автомобила и ползва миниатюрен микрофон, разположен някъде около плафона на тавана. Цената варира според функциите и дали държите да има дисплей или не, но като цяло няколко десетки долара са достатъчни.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Мини устройство за даване на ток

На всеки шофьор поне веднъж му се е случвало да не успее да стартира двигателя, заради паднал акумулатор. Дори автомобилът да е в изрядно състояние, а акумулаторът да е чисто нов, подобен сценарий е много вероятен, ако сте забравили фаровете или температурата е много под нулата и колата не е използвана няколко дни. Точно за тези моменти ще благодарите на всевишните сили, че в жабката си имате мини устройство за даване на ток. Няма да имате нужда от кабели, нито от друг “колега” на пътя. Това нещо е с големината на смартфон и има две клеми, които просто трябва да свържете към терминалите на акумулатора. Е, разбира се, не трябва да забравяте и да го зареждате от време на време. Струва около 100 долара.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Малък въздушен компресор

Като за финал, това устройство може да ви спести куп неприятности, свързани с мека гума на пътя. Забравете за ръчните помпи и бензиностанциите, ако имате малък компресор в багажника си, всичко ще бъде наред. Включва се към запалката или директно към акумулатора на колата, само не бива да забравяте, че докато го използвате, е хубаво двигателят да работи, за да не се изтощи акумулаторът и да имате нов проблем. Продават се дори в някои от големите супермаркети, а цената им е повече от приемлива.

Снимки: Road&Track 

Тагове: wi-fi
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Фундаменталист, ти сериозен ли си или си на 55 години? Защото баща ми дори осъзна, колко приятна екстра е вентилацията на седалките, когато лятото ходи с моята кола на дълъг път. И колко е хубаво да имаш адаптивен круиз контрол, който сам си намаля, ако си се загледал в красивите ни балкани, докато шофираш. И колко е хубаво седалката ти да има 18 настройки, а не като на Инфинити... абе шибедаха също е екстра, много се кефя. Парктроници, камери...А ти си живей в миналото...
  • #8
    10 rate up comment 7 rate down comment
    до: Фундаменталист ( преди 7 години )
    Достатъчни за какво? Да ти е гадно предполагам? Ами това, че искаш да ти е гадно не значи, че и другите го искат. За кратки крайградски разходки е ОК, но да тръгнеш на дълъг път ще те питам тогава! когато минеш 1400 км за един ден ела ми се обади и ми кажи, че искаш споменате неща! Хората, които пътуват много ги искат изброените екстри. Другите, които наливат за 5 лв. бензин искат да чуват как стотинките за гориво излизат през ауспуха.Разни хора - разни идеали.
  • #7
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГ-и,единственият комплексар в този форум си ти. По цял ден киснеш и тролиш. Поредната ти простотия тук е да пишеш глупости. Никой не го вълнува, какво иска някакъв пъпчив пубер с акъл на второкласник на който му дават пари техните за закуска, ако случайно имат. Ако не си пубер, то тогава още по-зле за теб. Значи имаш доста сериозно ментално разстройство. Ходи най-добре на специалист! Може да не е късно, но се съмнявам.А таблото на снимката го няма никоя немска барака. Остава да го изкопират.
  • #6
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Фундаменталист ( преди 7 години )
    Удобната седалка и мощният двигател в повечето случаи са достатъчни. Смешно ми е, като ме питат какви екстри имам, когато карам автомобил от Е клас. Хората май се радват на лампички и дисплейчета. Понякога се сещам за музика, но предпочитам да слушам двигателя.
  • #5
    17 rate up comment 18 rate down comment
    До doc ( преди 7 години )
    Явно всичките тойотаджии сте дълбоко комплексирани от автомобилите си и нямате друго поведение освен заяждане на дребно. Можеш само да си мечтаеш на твоя волан да има 4 кръга,но ще си останеш само с двата сплескани.
  • #4
    35 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Климатик и радио- другото са ненужни изгъзици
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Един аксесоар под предния или задния капак с 300+ коня и газ към Пампорово. Другото са капризи.
  • #2
    12 rate up comment 15 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Десетте джаджи най-отиват на Тойота!Капиш?А колкото за логото нещо си се объркал с двете WC-та-0000
  • #1
    14 rate up comment 23 rate down comment
    Със сигурност ( преди 7 години )
    Обаче не бих искал точно това лого на волана!