IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW счупи всички свои рекорди

Концернът съобщи финансовите си резултати за 2016 г.

BMW счупи всички свои рекорди

Германският концерн BMW съобщи официално финансовите си резултатите за 2016 г. Те са рекордни в 101-годишната история на BMW Group по всички основни параметри – продажби на автомобили, приходи и чиста печалба.

BMW счупи всички свои рекорди

По официални данни BMW Group е продал през 2016 г. 2 368 000 нови автомобила от марките BMW, MINI и Rolls-Royce. Това е с 5,3% повече от 2015 г., съобщават от прес-службата на производителя. Отбелязва се и сериозното увеличение на търсенето на електрически коли – 62 000 за 2016 г. срещу 35 000 за 2015 г. В концерна предвиждат през тази година да продадат 100 000 „зелени” машини.

Приходите на BMW Group за 2016 г. са 94,2 млрд. евро, което е с 2,2% повече от предишната година. Чистата печалба на концерна е 6,9 млрд. евро, като ръстът е 8%. Увеличени са дивидентите за акционерите, които вече получават по 3,5 евро за всяка своя акция.

Рекордните резултати са постигнати от германците без значително увеличение на служителите. В момента за концерна работят 124 700 души, а през 2015 г. техният брой е бил 122 000. Производителят от Мюнхен смята да продължи политиката си на инвестиране в обучението на нови кадри и търсене на млади таланти, която през миналата година е помогнала на 4600 души да получат обучение по различни програми.

Снимка: BMW

Тагове: bmw group
0 от 500
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    92 милиарда лева е БВП на цялата ни държава. а на БМВ е 94 млрд. евро. а народа реве и иска европейски заплати и пенсии. и гласува за който им обещава повече. еми нема как да се оправим - всеки с гласа си на изборите на практика носи отговорност за това. щото вече трябва да ви е ясно че политиците НЕ носят отговорност. ние я носим!
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Счетоводител ( преди 7 години )
    Средна цена от 39780 евро на автомобил ми си струва много и 2913 евро печалба на автомобил излиза че са по рентабилни от ТОйота
  • #2
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма проблем. 100 милиарда евро приходи!! Приходите в Бюджета на България са 20 милиарда. Цяла една държава 20 милиарда и това са ЛЕВА, тоест 10 милиарда Евро. БМВ 100 милиарда, добавете Мерцедес и Ауди, всъщност не Ауди а целия концерн ФВ с Ауди,ФВ,Порше и останалите, добавете Опел и Форд. Само от автомобилните си марки Германия печели в пъти, пъти, пъти повече от цяла България. Не напразно са най-силната икономика в Европа. Кога и ние ще започнем да произвеждаме? Уж все сме най-умните, най-можещите, западняците уж били глупави, балъци, една крушка не знаели как да сменят, пък правят пари.
  • #1
    8 rate up comment 12 rate down comment
    bmw e60 ( преди 7 години )
    От една страна е добре европейски производители да имат такива добри резултати, защото това помага икономически и на България и на всички нас. Обаче като човек каращ бмв не ми харесва марката да става масова. Това прави марката ширпотреба и се губи онова нещо което различаваше бмв от останалите марки. Колите с предно които пуснаха наскоро със сигурнот са една от причините за го високите продажби но това никак не ме радва.