IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine разпродаде първата серия на А110

Цените на спортното купе тръгват от 58 500 евро

Alpine разпродаде първата серия на А110

Възраждането на култовата марка Alpine стана факт в Женева с представянето на серийния А110, който носи името на най-известния модел в историята на компанията. А110 излиза на пазара в Европа в края на тази година, а през 2018 ще се появи във Великобритания и Япония.

Alpine разпродаде първата серия на А110

Създателите му обещават „класическо удоволствиe” от по-динамичното шофиране, а дизайнът е сериозно повлиян от легендата А110. От компанията вече обявиха, че А110 е получил аеродинамика, сходна с тази на състезателните автомобили – плосък под и дифузьор, които осигуряват по-добро притискане към пътя и елиминират нуждата от допълнителни аеродинамични елементи, които биха нарушили профила на автомобила.

Alpine разпродаде първата серия на А110

С тегло от едва 1080 килограма Alpine A110 е доста лек за съвременните стандарти, дори и при спортните автомобили. А110 е дълъг 4178 мм, което го прави с 25 см по-дълъг от Mazda MX-5, но пък двете коли са с еднакво тегло. Но реалните пазарни съперници на А110 ще са Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C, както по отношение на техниката, така и относно цените.

Alpine разпродаде първата серия на А110

А110 получава 1,8-литров 4-цилиндров бензинов мотор с турбо с мощност 252 конски сили и 320 Нм въртящ момент. С този двигател спортното купе се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 249 км/ч. А110 се предлага само с 7-степенна трансмисия с два съединителя.

Alpine разпродаде първата серия на А110

Водачът ще може да избира измежду три режима на работа на А110: Normal, Sport и Track, като те променят управлението на работата на двигателя, на скоростната кутия, на управлението, системата за стабилност и дори звука от ауспуховата система. Новият А110 излиза на пазара в серия Premiere Edition – 1955 бройки, като цената на автомобила тръгва от 58 500 евро във Франция.

Alpine разпродаде първата серия на А110

От компанията обявиха, че всички екземпляри с ляв волан са вече резервирани, но все още във Великобритания има възможност за поръчка на коли с десен волан, като най-вероятно съвсем скоро и те ще свършат.

Снимки: Autonews

Тагове: alpine alpine a110
0 от 500
  • #6
    29 rate up comment 3 rate down comment
    вин ( преди 7 години )
    Вай, завалиите вече ги продали горките, а пък местните спецове по форумите се кахъряха от месеци че при тези цени, коли с пи***ка нямали шанс! Какво да направиш, не всички са компетентни като булгурите, а пък и пари за харчене имат. :)
  • #5
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    фаровете работят просто лед диодите имат честота на трептене, като фотографът е хванал момнта в който левите светлини са зафаснали. Затова диодини лампи не се използват от готографите. Трептенето личи най добре когато се снима видео зашото трептенето на диодите не е синхронизирано с фреймрейта на камерата.
  • #4
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Automotive ( преди 7 години )
    @рено все пакНе те знам шегуваш ли се или сериозно го пишшеш, но ако е второто, то фаровете "не светят", защото светлодиодите работят на определена честота и при снимки или видео в зависимост от скоростта на блендата/броя кадри в секунда, се получава трептене на светлодиодите или пък все едно не светят.
  • #3
    29 rate up comment 5 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    Завистници, гроздето май е киселооо...
  • #2
    9 rate up comment 21 rate down comment
    рено все пак ( преди 7 години )
    дори и на изложбения модел вече не му работят левите фарове - виж 3-та снимка
  • #1
    6 rate up comment 29 rate down comment
    Разпродажба ... ( преди 7 години )
    И после връщане към сервиза.