IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS5 Coupe идва по-мощно, по-леко и по-красиво (Видео)

Моделът ще ускорява до 100 км/ч за 3.9 секунди и ще вдига 280 км/ч

Новото Audi RS5 Coupe идва по-мощно, по-леко и по-красиво (Видео)

Дългото чакане приключи – Audi представи новото RS5 Coupe в Женева. Автомобилът е станал по-лек, по-красив и много по-бърз от своя предшественик. Нещо повече, Щефан Винкелман, който е главен изпълнителен директор на Audi Sport, описва новия модел като GT автомобил за дълги пътувания, който обаче има духа и възможностите на чистокръвно спортно купе.

Новото Audi RS5 Coupe идва по-мощно, по-леко и по-красиво

Новото Audi RS5 Coupe дебютира в Женева редом до състезателното RS5 DTM и се задвижва от същия 2.9-литров битурбо двигател, който се използва и от Porsche Panamera 4S. Тук обаче, моторът е още по-мощен и разполага с цели 600 Нм максимален въртящ момент, което е със 170 Нм повече от стандартния му вид.

Благодарение на впечатляващите си технически характеристики, както и на по-лекото с цели 60 кг купе, новото RS5 Coupe е способно на ускорение от 0 до 100 км/ч за едва 3.9 секунди. За сравнение, времето е идентично с това на Alfa Romeo Giulia QV. Колкото до максималната скорост, новото Audi развива 280 км/ч, когато е оборудвано с опционалния “динамичен“ пакет.

Новото Audi RS5 Coupe идва по-мощно, по-леко и по-красиво

Мощността на битурбо двигателя се изпраща до четирите колела с помощта на 8-степенна автоматична трансмисия със спортни настройки, която работи заедно със система за перманентно двойно задвижва на колелата quattro. Технологията разпределя мощността асиметрично в съотношение 40:60 в полза на задния мост, с което инженерите на Audi са се опитали да гарантиран „динамично управление с оптимално сцепление и възможно най-високи нива на безопасност.“. Скоро след пазарната премиера на модела той ще се предлага и със заден спортен диференциал.

Новото Audi RS5 Coupe идва по-мощно, по-леко и по-красиво

Окачването на новото спортно купе на Audi също е било напълно ревизирано спрямо по-низшите версии от моделното семейство. Отпред колата вече ползва обновена 5-точкова система, а отзад инженерите са предвидили сходна конструкция, която идва на мястото на трапецовидното окачване, използвано в предишната версия на RS5. За да направят ситуацията още по-интересна, от Audi Sport предлагат системата за динамичен контрол на окачването DRC, керамични спирачки, както и динамична кормилна рейка със специални RS настройки. Всичко това, разбира се, се предлага срещу доплащане.

Новото Audi RS5 Coupe идва по-мощно, по-леко и по-красиво

Интериорът предлага всичко, което клиентите биха очаквали от спортен автомобил – RS спортни седалки с опционални ромбоидни шевове и кожена тапицерия от фина Nappa, скосен в долната си част спортен волан, декоративни лайсни на праговете, както и нова топка на скоростния лост.

За да бъде всичко под контрол, шофьорът има на разположение нови RS дисплеи, които изобразяват цялата необходима информация в т.нар. „виртуален кокпит“. Сред набора от данни присъстват показания за налагянето в гумите, актуална информация за използвания в момента въртящ момент, както и нивата на g-ускорение.

От Audi казват, че ще започнат да приемат поръчки за новото RS5 Coupe от май тази година, като първите клиенти в Европа ще получат колите си през лятото.






Снимки: Audi


 

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Е че как да се казва шефа на Хауди - Винкелман, хахахаха!
  • #6
    19 rate up comment 6 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    Да отбележим и недозавиването на Хондето за което Дошко едва ли знае.. ако знае кой е drift king, или иначе казано keichi tzuchia, би трябвало да е гледал трудностите на този кошник недозавиващ. Сравнението с точно това ауди е неуместно.
  • #5
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гроздето кисело,Дошо.Карай си прогнилата косачка и не се занимавай с коли.
  • #4
    27 rate up comment 8 rate down comment
    '-' ( преди 7 години )
    Остава Доше,остава комфортната возия,обезшуменото купе,мощния двигател,многото екстри и възможността да се пътува удобно с часове.Не като прехвалената ти хонда дето като вдигне повече от 110 реве като танк,вози като каруца и вътре е тясно като в консерва...
  • #3
    16 rate up comment 30 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    То като му махнеш фаровете какво остава от едно алуди? Недозавиването,ежеседмичния абонамент за сервиза, прескъпотията и т.н.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо, какво общо имат? Не виждам да стигат до предната гума като фаровете на изброените от теб марки?
  • #1
    14 rate up comment 19 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    Добри показатели на едно не-лошо Ауди. Ама чак пък "по-красиво" ?!? Тези фарове са ужасни и карат цялата кола да изглежда безлично.