IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

Системата не е отчела временна ограда, поставена на пътя

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

Нов инцидент с движещ се на автопилот електромобил на Tesla бе отчетен в САЩ. Собственик на Model S обяви, че едва не е загинал по вина на системата за автономно придвижване на машината, съобщава изданието Drive.com.

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

Мъжът публикува снимки на пострадалия автомобил, а след това в мрежата се появи и видео от инцидента, заснето от движеща се по-назад кола. Според потърпевшия, катастрофата се е случила, докато се е движел с включен автопилот. Той е ползвал системата и по-рано, като тя е действала без проблеми.

„Компютърът така и не ме предупреди, че се приближаваме към препятствие (б.а. - в случая става дума за временна ограда, поставена заради ремонт на пътя). Въпреки отличната видимост, колата се удари в оградата, без дори да се опита да намали скоростта”, разказва американецът, който се е отървал без наранявания след удара.

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

На записа от движещ се отзад лек автомобил действително се вижда, че Model S се блъска напълно неочаквано в огражденията, но няма как да се разбере дали електромобилът се е движил наистина на автопилот. Засега от Tesla Motors не коментират случилото се.

Снимки: Drive
 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И след 20 год ще е рано за подобни глупости. 1 котка или 1 човек. Има случаи, рядко, налага се, кое да ударя. Нужен е инстинкт. Какви са тия глупости автопилот....аз бих убил човека
  • #2
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Явно е много рано за подобни системи. Според мен трябва да бъдат веднага забранени за движение на цивилни пътища. Ами, ако не беше ограда, а насрещно движещ се автомобил! Ами, ако имаше ранени и убити, а не само смачкани ламарини!
  • #1
    4 rate up comment 8 rate down comment
    vp ( преди 7 години )
    What kills me makes me stronger.