IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Volkswagen не разчитат на водородните автомобили

Шефът на изследователския департамент на Volkswagen, Юрген Леохолд (Dr Jurgen Leohold) заявява пред списание Autocar, че прилагането на водородните автомобили не е оправдано от гледна точка на опазване на околната среда.

Във Volkswagen не разчитат на водородните автомобили
Според Леохолд използването на водородни автомобили, включително и този на Volkswagen Touran HyMotion, не могат да подобрят екологичното състояние на планетата и са само „маркетингов ход”. 


„При използването на водорода има няколко непреодолими засега проблеми. Основните са производството на водород годен за гориво на автомобила и производството на инфраструктурата за обслужване на тези автомобили”, казва Леохолд. 

„За да се получи водород годен за използване при автомобилите е нужно да се прибегне до съществуващите източници на енергия. Тогава при всички случаи в атмосферата ще се отделят различни вредни вещества, вкл. и въглероден двуокис (CO2)". 

Решението на проблема може да дойде от електромобилите, но това няма да бъде в близките години. Причината е във все още липсващата технология за ново поколение на акумулаторните батерии. 

„В близките 5 до 10 години ни чака огромен скок в технологията за производство на автомобилни батерии”, казва Леохолд. Според него този процес вече е започнал и може да се види при мобилните телефони и компютрите.
0 от 500