IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американските производители искат от Тръмп да намали екостандартите

Шефовете на големите концерни се срещнаха с американския президент

Американските производители искат от Тръмп да намали екостандартите

Ръководителите на най-големите американски прозводители на автомобили поискаха от Федералната агенция за опазване на околната среда (EPA) да отмени решението на администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама за въвеждане на по-жестоки стандарти за екология.

Американските производители искат от Тръмп да намали екостандартите

Според информация на The Wall Street Journal, вече са изпратени 2 писма до шефа на EPA Скот Прюит. Производителите настояват да бъдат изпълнени обещанията на новия президент Доналд Тръмп, който по време на предизобрната си кампания  обяви, че ще отмени въведените от предшественика му ограничения.

Шефовете на трите големи концерна – Ford (Марк Фийлдс), Fiat-Chrysler (Серджио Маркионе) и General Motors (Мери Бара), лично се срещнаха с Тръмп, като му гостуваха на работна закуска в Белия дом. На нея Фийлдс официално е помолил президента да помогне за облекчаването на екологичните изисквания.

През ноември миналата година един от съветниците на Тръмп обяви, че бъдещата администрация внимателно ще преразгледа въвеждането на новите еконорми – както по отношение на вредните емисии, така и на разхода на гориво. Седмица преди встърването на длъжност на новия президент от EPA обявиха, че новите изисквания остават в сила. Те ще започнат да действат през 2025 г., когато средният разход на гориво на моделите на един автомобилен производител в САЩ трябва да бъде 4,63 л/100 км .

От големите концерни обаче обявиха, че подобни стойности много трудно могат да бъдат реализирани, тъй като цените на бензина падат, а това стимулира клиентите да си купуват пикапи и спортни модели с по-мощни двигатели. Съответно те харчат повече гориво. В същото време пазарът на хибриди и електромобили се развива доста по-слабо от очакваното.

Снимка: Bloomberg

 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TE ( преди 7 години )
    Старите хора с векове трупан опит и наблюдения са казали: Лакомо дупе - кръв ***! Някой да не би да се съмнява, че се лъжат?! Видов ден идва ВИНАГИ за ВСЕКИ, независимо кога :)
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Още по-мизерни ще станат.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    EPA vs l/100 ( преди 7 години )
    т.е при изискване 4,63 л/100 в щатите, колите ще трябва да горят реално... хм да кажем 5,2. докато в европа при този нормативен разход ще могат да харчат около 9,5 да кажем, без проблем. от там идва разликата и мрънкането на американците
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    EPA vs l/100 ( преди 7 години )
    Това което се премълчава е, че стандартите за измерване на разхода са напълно различни и колкото и да не ви харесва, американските са доста по строги. Ауди А6 2.0 TFSI *** на френския сайт на ауди дава разход 6,1 l/100, докато според EPA e 25mpg, т.е 11,3 l/100. Ето линковете: https://***.fueleconomy.gov/feg/bymodel/2016_Audi_A6.shtmlhttp://***.audi.fr/fr/web/fr/gamme/a6/a6-berline.html#page=/fr/web/fr/gamme/a6/a6-berline/moteurs.html
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Моля позволете дапредлагаме по-мръсни коли за да върви влака :) Отвъд океана е на мода лакомията от 50 години,само въздуха е пренебрежим.... кой диша днес, не е модерно. Модерни са екселите в зелено.
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    х'американци! ( преди 7 години )
    Вече може да промените стабдартите! Нали прибраха 20 млрд. от ФВ.
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да , със сигурност 8 и 10 цил. дизелови двигатели на Американските пикапи покриват еко нормите , разправяйте ми го ...вярвам ви
  • #5
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе вие *** ли сте какви сте??Действащите стандарти в САЩ са реални и ги покриват всички, които продават на пазара им.VW тъй като НЕМОГАТ да ги покрият са ЛЪГАЛИ и затова ги глобиха и съдиха!Тук става въпрос за тези, които са заложени за в бъдеще и то за ЦЯЛОСТНА СРЕДНА СТОЙНОСТ на превозните средства продавани от марките!Какво не разбрахте?Дори не става въпрос за конкретен модел, а като цяло за средна стойност ... Много са прости тия Вагонетки!
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    AAV ( преди 7 години )
    Тези американци ще затрият планетата ни с това безхаберие към околната среда :(
  • #3
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    койота покрива други ден нормите!да не ги захване и тях тръмп че тогава фалита им е гаранте - щот за японците няма китайски пазар и нали се сещаш къде ще продават