IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Scirocco идва

Когато VW за първи път показа концепцията Iroc на изложението в Париж, тя получи възторжени отзиви и от специалистите в бранша и от широката публика.

Новото Scirocco идва
Малко изненадващо на този фон шефът на фирмата Мартин Винтеркорн (Martin Winterkorn) не беше на това мнение и постанови дизайнерите да променят първоначалния замисъл. 

Това измести назад и срокът за пускането на новото поколение на Scirocco, за което се знае, че ще бъде произвеждано на базата на концепцията Iroc. 


Сега разполагаме с компютърен образ направен с участието на хора разработващи бъдещето Scirocco. Както се вижда то е поизгубило малко от агресивността и авангардния вид на първоначалния модел. Това се отнася особено за предната част на автомобила. Радиаторната решетка е разделена на две части , отворите за въздух от двете страни са увеличени. 

Като цяло пропорциите на автомобила остават същите като при първоначалния Iroc, но ако това е бъдещата серийна версия, тя е изгубила до известна степен от по-конвенционалния вид, който е придобила. 

Вече се знае, че производството на новото Scirocco ще започне в завода на VW в Португалия в началото на следващата година. Там ще продължи и производството на кабриолета Eos. Двата автомобила ще се произвеждат на една и съща платформа. Това дава възможност много лесно да се направи и открита версия на  Scirocco, за която се говори, че ще има сгъваем метален покрив. 

Двигателите ще започват от 1.4 литра, а на върха ще бъде V6 с обем 3.2 литра познат от Golf R32. Ще се предлагат варианти със задвижване на предните колела и такива 4х4.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 16 години )
    Аз лично не смятам, че е изгубил. Просто го правят по изгодна за производство! Харесва ми идеята, че ще има 4x4 вариант! За съжаление много малко хечбеци предлагат AWD! :)