IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Водач на Tesla спаси припаднал шофьор на Passat

Илон Мъск обеща безплатен ремонт на електромобила на германеца

Водач на Tesla спаси припаднал шофьор на Passat

Собственик на Tesla Model S в Германия спаси живота на свой сънародник, който загубил съзнание, докато управлявал автомобила си по една от магистралите в страната, съобщава изданието Muenchner Merkur. 41-годишният Манфред Кик с помощта на собствената си машина успял да спре неуправляемия Volkswagen Passat, за което бе поздравен лично от шефа на Tesla Motors - Илон Мъск.

Водач на Tesla спаси припаднал шофьор на Passat

По време на пътуването си Кик забелязал, че движещото се пред него комби Volkswagen прави странни маневри. Мъжът решил да задмине автомобила и видял, че неговият шофьор е в безсъзнание. Немецът не се поколебал и се престроил пред Passat-а, като започнал да намалява скоростта, докато в крайна сметка не спрял колата.

Водач на Tesla спаси припаднал шофьор на Passat

Веднага след това Кик се обадил на "Спешна помощ". На мястото пристигнали и пожарникари, който успели да отворят Volswagen-а и да измъкнат неговия шофьор. Оказало се, че той е претърпял инсулт по време на движението и само бързата реакция на собственика на Tesla е спасила живота му.

Водач на Tesla спаси припаднал шофьор на Passat

Научил за случилото се, собственикът на Tesla Motors - Илон Мъск, поздрави Кик за постъпката му с пост в Twitter. Малко по-късно  шефът на компанията за електромобили публикува ново съобщение, в което обеща пострадалия Model S да бъде ремонтиран възможно най-бързо, при това напълно безплатно.

Снимки: Muenchner Merkur

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Патоанатом ( преди 7 години )
    Нормално е на шофьора на *** да му е прилошало от асфалтовите токсични съединения които са се натрупали в дробовете му.
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    ?
  • #9
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Гошо от почивка ( преди 7 години )
    Когато е спрял Пасата е ползвал кабелите за аварийно запалване и с ток от батериите на Теслата е дефибрилирал шофьора.
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ахахаха коолко си изкривен :)
  • #7
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Реално погледнато драйверите на ВАГ са неспасяеми. Тях никой не може да ги спаси.Отдавна съм казал и пак ще го повторя, че ВАГ е диагноза. В случая водача на Тесла е успял да помогне да продължи жалкото съществуване на ВАГиниста.
  • #6
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Много по-вероятно е водачът на пасата да е ударил "забилата"Тесла и вследствие на това да е получил инсулт, а не тази фантастика.!
  • #5
    44 rate up comment 1 rate down comment
    Пецата ( преди 7 години )
    Който си е човек , е човек без значение какво шофира
  • #4
    29 rate up comment 6 rate down comment
    ТМ ( преди 7 години )
    Не е до колата, а до мисленето. Просто леко съвпадение: хората дали 200 и нагоре бона за ел. кола са си надраснали над масрафа, над комплексите да се фукат с S класи и бентлита, имат съзнание за екология и благотворителност.
  • #3
    47 rate up comment 5 rate down comment
    Mupo ( преди 7 години )
    Интересно каква е професията на този с теслата. Нямаше да се сетя да го направя това, а ако се бях сетил едва ли щеше да ми стисне да го направя. Мислех, че само Батман прави подобни неща. Браво!
  • #2
    30 rate up comment 16 rate down comment
    Един ( преди 7 години )
    Какво общо има Тесла в случая? Можеше да го направи и шофьор на Трабантче тръгнал за годишната им сбирка - значи ли, че щяха да възобновят производството на трабантчета?!