IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийци обещаха RS версия на Cayman GT4

Новината се появи в Instagram, после обаче изчезна

Австралийци обещаха RS версия на Cayman GT4

Дали набиращият скорост Porsche 718 Cayman GT4 ще се сдобие с още по-мощна и бърза версия, носеща означението RS? Тези слухове се появяват периодично, но тази седмица те направо избухнаха, след като на акаунта на австралийски дилър на Porsche в Instagram се появиха няколко реда за бъдещия RS.

Австралийци обещаха RS версия на Cayman GT4

„Заради големия интерес GT4 RS скоро ще е тук, автомобилът ще е още по-мощен, ще има 4-литров 6-цилиндров боксер и ще е впечатляващ”, това са редовете, обещаващи Cayman GT4 RS.

Малко по-късно това съобщение беше изтрито, а от Porsche все още не коментират официално тази информация.

Още през 2015 година се появиха слухове, че германската компания готви RS версия на Cayman GT4, като тогава шефът на Porsche Motorsport Андреас Пройнингер обясни, че ако има интерес, моделът ще има бъдеще. После се появи слухът за това, че GT4 RS ще получи споменатия от австралийците мотор, който идва директно от 911 GT3 RS. При тази версия на 911 мощността на двигателя е 500 конски сили, но се спекулира, че при GT4 RS силата на мотора ще е по-обуздана.

Австралийци обещаха RS версия на Cayman GT4

При появата на Cayman GT4 клиентите демонстрираха страхотен интерес – производството на тази версия за две години напред беше разпродадено за броени дни. Което пък е още един коз за тези, които твърдят, че и версията RS би имала светло пазарно бъдеще.

Сега Cayman GT4 се предлага с 3,8-литров мотор с 385 конски сили и механична трансмисия, но вариантът RS ще по-мощен. В германските медии дори се появиха прогнози, че GT4 RS може да бъде една от изненадите на щанда на Porsche в Женева през март.

Снимки: Porsche

 

0 от 500