IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla започва производството на Model 3 след две седмици

Компанията е наваксала изоставането и ще пусне масовия си модел още тази година

Tesla започва производството на Model 3 след две седмици

Дългоочакваният "масов" електромобил на Tesla може да се появи на пазара значително по-скоро от очакванията. По информация на Reuters производството ще започне още този месец, най-вероятно на 20 февруари. Преди това компанията ще спре поточните линии за Model S и Model X, за да подготви новия модел.

Tesla започва производството на Model 3 след две седмици

Ако се потвърди, информацията ще зарадва не само хилядите клиенти, предплатили Model 3, но и акционерите на Tesla. Компанията обяви плановете си за достъпния (стартова цена 35 000 долара) електромобил през миналата година, но след това на няколко пъти отлагаше дебюта му във времето и в един момент се заговори дори за средата на 2018.

Model 3 е ключов за плановете на Илон Мъск да превърне Tesla в масов производител, с годишни обеми от поне 500 000 автомобила.

Как ще се отрази новият модел на акциите на Tesla и какво е текущото финансово състояние на компанията, можете да прочетете в Investor.bg.
 

Тагове: tesla model x model s model 3
0 от 500