IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стартира новата, девета генерация на Mitsubishi Lancer

Седанът с дизелов мотор ще се появи на пазара още този месец

Стартира новата, девета генерация на Mitsubishi Lancer
През пролетта на 2008 г. се очаква седанът с бензинов двигател, през лятото излиза спортният модел Evo X, a през есента ще се появи и хечбекът с пет врати, съобщиха от японската фирма производител. Комби версия вече не се планира. Според информацията, цените започват от 19250 евро. Ако не искате да чакате,обаче, ще трябва да платите за дизела 21490 евро.

Към серийното обзавеждане спадат седем еърбега, ESP, CD-плейър с радио и други помощни устройства. Срещу допълнително заплащане ще можете да получите също така навигационна система, ксенонови фарове, фарове за осветление в завой и безключова, интелигентна система за влизане в автомобила и запалване.



От Мitsubishi определят новия Lancer като „спортна лимузина“. Той е с агресивно изрязана предница и висока задна част. Колесната база е нараснала до 2,64 м., а дължината до 4,57 м. Обемът на багажника е 400 л.

Дизеловият мотор, който единствен ще се предлага в началото, е с мощност 103 kW/140 к.с. и достига максимален въртящ момент от 310 Nm. Моделът ще разполага с 6-степенна механична скоростна кутия и ще е с предно задвижване. Според предоставената от Mitsubishi информация, той ускорява от 0 на 100 км/ч за 9,6 секунди и достига максимална скорост от 207 км/ч. Средният разход на гориво е 6,1 л./100 км., а емисията на въглероден двуокис се изчислява на 160 грама на километър.

Данните за планирания през пролетта на 2008 г. бензинов модел са следните: 1,8-литров двигател, 105 kW/143 к.с., максимална скорост 204 км/ч, разход 7,7 л./100 км. Като алтернатива към механичната при него ще се предлага и безстепенна, автоматична скоростна кутия.





0 от 500