IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW взе главния дизайнер на Skoda

Йозеф Кабан ще отговаря за стандартните модели на марката

BMW взе главния дизайнер на Skoda

Досегашният главен дизайнер на Skoda Йозеф Кабан преминава на работа в BMW, съобщиха от баварската компания. Той ще заеме позицията на напусналия Карим Хабиб, и ще отговаря за стандартните модели. Домагой Дукец поема М-сериите и i-сериите. И двамата ще се отчитат пред старши-вицепрезидента на BMW по дизайна Адриан ван Хойдонк.

BMW взе главния дизайнер на Skoda

Йозеф Кабан (на първата снимка) оглави дизайнерския отдел на Skoda през 2008 г., след като преди това работи за Volkswagen и Audi. Той е основният дизайнер на емблематичното Bugatti Veyron, по-късно под негово ръководство бе създаден новият стил на Skoda, стартирал с поредицата концептуални модели Vision C и Vision S. От тях се появиха новото поколение на Superb, както и първият кросоувър на марката - Kodiaq.

BMW взе главния дизайнер на Skoda

На свой ред Домагой Дукец (на втората снимка) от години е част от дизайнерския екип на BMW, след като преди това работеше за Volkswagen Group и Citroen. Досега той се занимаваше основно с автомобилите с предно предаване - Серия 2 Active Tourer и X1, но вече ще отговаря за дизайна на BMW i и BMW M. Досегашният дизайнер на i-сериите Беноа Жакоб също напусна компанията, по същия начин постъпи и главният дизайнер на MINI Андерс Варминг.

Снимки: Skoda, BMW

Тагове: bmw group
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Трябва класика да вземат за главен дизайнер, той ще ги оправи...:))))) :D
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    fen ( преди 7 години )
    Ако това е дизайнера на фейслифта на последната Октавия, то тогава БМВ са си направили ритуално самоубийство.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    илиев555 ( преди 7 години )
    Все пак за него ще бъде предизвикателсво да си отговори достойно на изискванията към оформянето на бъдещите модели на бмв, имайки предвид , че фирмата е със силно консервативни виждания по отношение на нови дизайнерски решения.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Никола ( преди 7 години )
    Че лошо ли е да прилича на Мерцедес , шегичка ?!Ссериозно,новата Октавия изглежда супер отвън , а отвътре са успели да избягат от конфекцията на ВАГ и изглежда различно и много стилно . Впрочем досега не съм харесвал Шкодите , но за последната им дизайнерска линия , респект !
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бмв са страхотни автомобили.
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    намразих мараката покрай феновете й в българия
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    om ( преди 7 години )
    това си е новина най после нека зарадва повече родните фенове на марката след 25 години, поне когато екземпляри от създадения от него модел се котират по 2-3хил лв.Ганйо да се буе в гърдите, че кара лимузин хаха всички лица и събития са случйни ние си имаме манталитет тцък
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Бръм до Никола ( преди 7 години )
    Новият дизайн на Кодиак ДА, но новият дизайн на Октавия 3 FL е доста зле, с предница на мерцедес... едно към едно
  • #3
    10 rate up comment 7 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Евала колеги!!!Бугати взе Руснак и той оправи Вейрон на Сцирон !!!БМВ взеха Чех !!!Явно Славянската кръв е още свежа и като получи мегдан -става Великан !!!Немците се изчерпаха!!!БМВ вече е с жалък дизайн ?!?Дано тръгне https://imageshack.com/i/pnlwLCvgj по тази посока!!! Да върне лицето на БМВ което привлече света ,а не тези сегашни странни форми ?!?!...............
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дано оправи дизайна на бмв че последните модели са много омазани.