IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В УАЗ откриха виновния за гафа с Путин (ВИДЕО)

Дръжката на новия "Патриот" била от подменен материал

В УАЗ откриха виновния за гафа с Путин (ВИДЕО)

През миналата година имиджът на руската компания УАЗ, произвеждаща модела "Патриот", понесе сериозен удар, след като един от новите автомобили се разпадна пред очите на президента Владимир Путин. Тогава държавният глава инспектира производството на всъдехода и се опита да отвори вратата, но не успя. На помощ на президента се притече началникът на Главното танково управление към Министерството на отбраната генерал Александър Шевченко, който дръпна дръжката и тя му остава в ръката (виж видеото).



Близо 10 месеца по-късно от УАЗ най-после посочиха виновника за комичния инцидент. Според директора на компанията Евгений Галкин, при първите изпитания не е имало проблеми с вратите и дръжките, които са отговаряли на всички изисквания. След случката са били направени нови тестове и те са показали, че материалът, от който са направени дръжките, е различен от изследвания първоначално. Съответно виновна е фирмата, която произвежда устройствата и ги доставя на УАЗ.

"Химичният състав на ръчките показва редица отклонения от нормите и веднага взехме мерки за подмяната им", коментира Галкин, който първоначално твърдеше, че устройството е блокирало отварящия се механизъм на вратата. Той уточни, че доставчикът на дръжките е сменен и вече всичко е наред.

Снимка и видео: Rg.ru
 

0 от 500
  • #1
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Още не си влязъл в колата и вече се разпада. А като тръгне кой знае какво следва. Руснаците просто не могат да правят автомобили. Танкове, самолети, камиони да, но леки коли не.