IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maybach Landaulet – автомобил за висшето общество

Майбах са известни с изработваните от тях луксозни автомобили за малко на брой ексклузивни клиенти, които предпочитат да не шофират сами.

Maybach Landaulet – автомобил за висшето общество

В новата си студия Maybach Landaulet конструкторите от немската фирма съживяват магията на господарските автомобили от времена, които мнозина смятаха за безвъзвратно отминали.



Спазвайки традицията, както при по-старите модели, покривът на този светещ в бяло уникат може да се отваря отзад, докато мястото на шофьора остава изцяло закрито. Над главите на превилигированите гости тогава се ширва необятното синьо небе и поседнали върху изисканата бяла кожа на удобните задни седалки те се наслаждават на всички удоволствия от излета.

Техническата база за Maybach Landaulet е моделът Maybach 62 S. За да позволят на пътниците да се възхищават на свежия въздух и небесната синева, техниците на Майбах са премахнали задната част на покрива. Страничните стени остават непроменени, като биват подсилени единствено чрез умело интегрирани стоманени тръби. Всичките тези мерки не променят силуета на лимузината с нейните големи врати и удобните дори за полягане седалки. Черният гюрук с подсилено задно стъкло се отваря и затваря по желание на пътниците само за 16 секунди. Това става с помощта на електрохидравлично устройство.

Невероятното впечатление се подсилва и от блестащо бялото лаково покритие на автомобила. Прекрасни са и създадените специално за този модел 20-цолови джанти, които са лакирани също в бяло.



За обзавеждане мястото на шофьора е използвана блестащата и изискана черна кожа „Стромболи“, докато местата за пътниците са покрити с особено ценната бяла, сейшелска кожа. Подът в задната част на Maybach Landaulet е покрит с бял велурен мокет, а таванът също е покрит с бяла материя. По този начин особено добре изпъква контрастът с лакираната в черно предна част.

Както Maybach 62 S, така и Maybach Landaulet комбинира голямото вътрешно пространство с комфорт на най-високо ниво. Седалките са невероятно широки и позволяват дори на много високи пътници да се отпуснат. Между шофьора и пътниците е разделителната стена от стъкло, която може да бъде направена непрозрачна с помощта на вградено в нея фолио от течен кристал. За доброто настроение на пътниците се грижат едно DVD-устройство, CD-плейър с места за шест компакт диска, хладилен шкаф и интелигентна система за обслужване, която придържа чашите и бутилките шампанско на предварително определените за тях места.

Maybach Landaulet се задвижва от мощния 12-цилиндров двигател, който се използва и при моделите 57 S и 62 S. Обемът му е 5980 см³, мощността 612 к.с., a максималният въртящ момент е 1000 Nm.


0 от 500