IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A7 ще има и версия кабриолет

В Audi твърдо са решени да завоюват по-голям пазарен дял и една от възможностите за това са новите модели, които фирмата пуска.

Audi A7 ще има и версия кабриолет
Вече видяхме новите купета A5 и S5, съвсем скоро ще бъдат пуснати и новият „софт роудър” Q5 и новото поколение на A4. Много голям интерес предизвиква и бъдещия модел Audi A7. Очаква се това да бъде главната конкуренция на CLS на Mercedes Benz. 


Audi A7 първоначално ще се предлага само във версията купе с четири врати. Продажбите най-вероятно ще започнат в началото на 2009 г. Към края на същата година обаче, ще се появи и версията кабриолет на А7. 

Тези най-нови компютърни образи на бъдещия модел са създадени с помощта на хора участващи в разработката на А7. Според тях бъдещият кабриолет ще бъде с мек сгъваем покрив. Някои от особеностите на дизайна включват LED светлини и прозорци без колонки между тях. 


В този клас конкуренцията става все по-голяма, защото освен А7 и споменатия CLS на Mercedes, тук се очакват нови модели на BMW, Jaguar и Volkswagen, които подготвят свои купета с 4 врати. 

A7 ще бъде позициониран над седана А6, като ще използва удължената платформа използвана и от лимузината А8. Дългата платформа ще позволи автомобилът да предложи голямо разстояние между осите и така комфорта в колата да бъде на високо равнище. 

Външният дизайн е близък до използвания и при купето A5, като се очаква подобна стилистика да покажат и бъдещите поколения на A4, A6, A8 и Q5. 

Сред двигателите, които ще бъдат монтирани на А7 ще видим няколко бензинови и няколко дизелови агрегати. Най-вероятно базисен двигател ще бъде бензиновия V6 с обем 3.2 литра, а на върха V10 двигателят използван и от Lamborghini, който ще се монтира на версията S7.  
0 от 500