IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конспиративна премиера за новия кабриолет на Mercedes

Германците показаха част от автомобила на полигон на Nissan

Конспиративна премиера за новия кабриолет на Mercedes

През последните години представянето на моделите на Mercedes-Benz с открит покрив си бяха напълно обичайни събития. Роудстърите SL, SLC (бивш SLK) и AMG GT, новите кабриолети C- и S-Class бяха показани на стандартни автомобилни премиери. Очакваше се това да се случи и с най-стария кабриолет в сегашната гама на марката – E-Class, но в компанията взеха нестандартно решение.

Mercedes направи конспиративна премиера на кабриото E-Class

Група журналисти от различни американски и европейски автомобилни издания бяха заведени на полигон на компанията Nissan в околностите на Финикс, където им бяха показани няколко бройки от кабриото E-Class, покрити частично с камуфлажна лепенка. На журналистите бе забрането да снимат, но им бе предоставена информация и снимки на автомобила, който носи заводски код A 238.

Кабриолетът с 4 места е построен на базата на новото купе E-Class, което бе показано в началото на месецана автосалона в Детройт. Габаритите на модела са нараснали в сравнение с неговия предшественик. Дължината вече е 4826 мм (+123 мм), а междуосието достига 2873 мм (+113 мм). Широчината и височината са увеличени съответно със 74 и 32 мм.

Mercedes направи конспиративна премиера на кабриото E-Class

Заради механизма за сваляне на покрива кабриото е със 150 кг. по-тежко от купето. В същото време обемът на багажника (360 литра) е с 30 литра по-малък, но пък е с 5 литра по-голям от този на откритата C-Class. Мекият покрив се прибира или поставя за 20 секунди, като това може да стане при скорост до 50 км/ч (при стария модел това ставаше до 40 км/ч).

Салонът на модела напълно повтаря този Mercedes-Benz Е-Class Coupe, но има разлики при двигателите. Базовите версии са същите - бензинови Е 200 и E 300, който са оборудвани с 2,0-литров мотор с 4 цилиндъра, развиващ съответно 184 или 244 к.к., както и дизелова E 220 d с 2,0-литров мотор със 194 к.с.

Mercedes направи конспиративна премиера на кабриото E-Class

Модификацията E 400 с 3,0-литров мотор с 333 к.с. обаче е достъпна както само със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела, а дизеловите предложения са допълнени с още едно – версия 350 d с 3,0-литров двигател с 258 к.с. Ще има и версия E 50 AMG с 3,0-литров битурбо 6-цилиндров мотор, развиващ около 450 к.с.

Всички модификации са оборудвани с 9-степенен „автомат” 9G-Tronic, а системата за задвижване на четирите колела вече ще се предлага за всички варианти. Пневматичното окачване  Air Body Control е опция за вариантите с 2,0-литрови мотори и влиза в базовото оборудване на тези с 3,0-литрови.

Mercedes направи конспиративна премиера на кабриото E-Class

Производството на кабриото E-Class стартира през април в завода на Mercedes-Benz, а световната премиера ще е месец по-рано на автосалона в Женева.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    До анонименСветът си го правят хората сами,харесва не харесва-това е положението....:Борба!!!!И колкото по-скоро разбереш,че живота е борба толкова по скоро ще си в комфорт със себе си и ще бъдеш щастлив !!!!!Щом си го разбрал и си на крака и ходиш насам и натам ,и пишем тук за кеф значи сме щастливи!!!!.....Така погледнато,а така трябва и да говиждаме......,та така погледнато светът е прекрасен,понякога чудесен!!!!!- всичко ми харесва !!!!!!....Но това е автомобилен сайт и не сме се събрали да обсъждаме светът,а сме хора които в кръвта ни тече бензин или дизел,че и метан и газ ха ха .....,та така погледнато аз те питам:....-ТЕБ ХАРЕСВА ЛИ ТИ ТОВА КОЕТО ВИЖДАШ ПО КОЛИТЕ........?....и колега моля запиши се ,че да си беседваме щото така анонимно .....звучи като мнимно....
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    като не ти харесва на къде върви света ходи на витиня и се метни от някой виадукт, или като пораснеш запиши инженерен дизайн в ту и промени бедещето на автомобилния дизайн, но най-вероятно "произведенията" ти ще са с успеха на понтиак ацтек и фиат мултипла
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Хора какво е това масово опиянение ???? Не виждате ли в какво превръщат колите??? В раждащи китове!!!!....По телевизия :Ауто-мотор-спорт казаха,че новата Е-класа изглежда като прилегнала върху задната си ос ?!?!?...... Нощ в музея 4 ...- ВЛЕЧУГО ?!?!?.....Защо е излезнете и не крещитеыче не искат раждащи влечуги?...Това кабриолет ли е?.....-Танковете пре 2-рата световна война бяха по-спретнати и семпли !!!!Ето така се отива на разходка https://imageshack.com/i/plwqi03jj да усетиш спокойствието ,свободата и красотата от природата и от колата !!!! А не като това тука:-да си виждаш само носа!...Това трябва да е кабрио Е класа:- стегнато ,изчистено,леко и създаващо радост за всички сетива и възприятия!!!!! ..Да не говорим,че вече кабриолета е измислен https://imageshack.com/i/pm3gDWXAj но поне малко от малко трябваше да се постараят или поне да гледат от него.........хоп ,поглеждаш и го копираш ,та белким се доближиш поне мъничко до него...........
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    "а дизеловите предложения са допълнени с още едно версия 350 d с 3,0-литров двигател с 258 к.с"Това няма как да стане, не знам от къде сте го преписали, но няма как да сложат стария 6 цилиндров дизел, който не го слагат в купето, защото чакат новия. Новият дебютира с фейса на S класата април месец.
  • #1
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Селска марка селски номера