IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Seat Ibiza ще се появи след дни

Това ще бъде петото поколение на модела, от който са продадени 5.4 млн. бройки

Новият Seat Ibiza ще се появи след дни

Сегашното поколение на Seat Ibiza е изправено пред заслужена почивка, тъй като испанската марка на концерна Volkswagen Group подготвя дебюта на чисто новата пета генерация на модела. Официалният й дебют ще се състои в края на този месец, а първите бройки ще пристигнат в шоурумите през юли. В интернет се появиха първите тийзър изображения, които разкриват, че дизайнът е еволюирал и наподобява много този на Leon фейслифт.

Новият Seat Ibiza ще се появи след дни

В последно време често ставахме свидетели на шпионски кадри на новата кола, които обаче не разкриваха много. Испанците бяха покрили купето с тежък камуфлаж, който прикриваше почти всичко. Видно беше само, че колата е набъбнала леко на размери. Знае се, че новата Ibiza ще бъде изградена върху модулната MQB платформа на Volkswagen, и по точна на нейната най-къса версия.

Решението на инженерите да използван модулна архитектура в новото поколение означава, че същото ще бъде по-леко и по-ефективно от своя предшественик.

Новият Seat Ibiza ще се появи след дни

Автомобилът ще излезе на европейските пазари през лятото, което ще бъде предшествано от официален дебют по време на автосалона в Женева, който ще се проведе в началото на март. Производството ще бъде концентрирано в завода на Volkswagen Group в Марторел, Алжир, където ще се сглобяват и обновените версии на Volkswagen Golf и Skoda Octavia.

Новият Seat Ibiza ще се появи след дни

Под капака ще бъдат монтирани 3- и 4-цилиндрови турбо двигатели, както и базовия 1.0-литров атмосферен мотор, който обаче ще се предлага само на избрани пазари. Може би една от най-интересните версии ще бъде оборудвана с новия 1.5-литров TSI двигател, който идва на мястото на 1.4 TSI.

От най-успешния испански автомобил в историята са продадени общо 5.4 млн. автомобила в последните 33 години. 

Снимки: Motor1 / Seat

0 от 500