IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford очаква петима да наддават за Jaguar и Land Rover

Като удължи крайния срок за участие в наддаването за Jaguar и Land Rover, Ford вероятно ще постигне по-голяма конкуренция между желаещите да закупят двете марки.

Ford очаква петима да наддават за Jaguar и Land Rover
От Ford очакват в крайна сметка в наддаването да участват поне пет фирми, между тях индийската Tata Motors и три финансови групи - One Equity, Ripplewood и TPG. 

Стана ясно, че още една британска инвеститорска група, Terra Firma, проявява интерес и най-вероятно това ще бъде петия участник в търга. Все още не е ясно дали американската група Cerberus Capital Management ще участва, но според Automotive News тя може да се превърне в шести участник. 




Източник от Ford съобщи, че вече започват срещи с отделните кандидати за да се определи финалната група в която ще бъдат двама или трима от кандидатите. Говорител на Ford заяви, че очакват целия процес да завърши до края на тази година или най-късно в началото на следващата. 

Макар да заявяват че са впечатлени от качеството на участниците и от техните предложения, има вероятност във Ford да не получат това което очакват. Последната оценка на Merrill Lynch за Jaguar-Land Rover е 1.5 млрд. долара, което е далеч от очакваните от Ford 8 милиарда долара.
0 от 500