IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Mustang получи „двойка” на краш-тест (ВИДЕО)

EuroNCAP откри сериозни проблеми при американското спортно купе

Ford Mustang получи „двойка” на краш-тест (ВИДЕО)

Неочаквано лош резултат записа новото поколение на Ford Mustang в последната серия краш-тестове на EuroNCAP, независимата европейска организация за оценяване на безопасността на автомобилите. Два от тестваните успоредно модели – Volvo S90 и V90, очаквано получиха максимална оценка 5 звезди. Mustang се провали и записа рядко срещаната в последните години „двойка”.

Ford Mustang получи „двойка” на краш-тест (Видео)

Претенциите на експертите от EuroNCAP към американското спортно купе, което за пръв път от дълги години се предлага официално и в Европа, са по всички показатели. Оказва се, че Mustang почти не разполага със защитата на возещите се на задната седалка деца – 32,2 %. Само за сравнение резултатът на Volvo S90 в случая е 80%.

Ниските оценки на Mustang се дължат и на факта, че на нито една от седалките в автомобила не може да бъде постанево детско кресло, отговарящо на стандартите i-Size. А коланите на останалите кресла в автомобила на практика не предпазват малчуганите, возещи се в колата.



Още по-зле изглеждат нещата за наличието на съвременните системи за безопасност (стандартните въздушни възглавници и системата ESP не се броят) при модела на Ford – едва 16%, които се дължа на функцията, която подсеща водача и пътниците да затегнат коланите си. За сравнение резултатът на Volvo е 93%.

По-добре стоят нещата при защитата на възрастните. Там EuroNCAP дава 72% на Mustang, но въпреки това се отбелязва, че защитата на пътниците на задните седалки може да бъде подобрена. Оценката за предпазване на пешеходците е 64%.

Ford Mustang получи „двойка” на краш-тест (Видео)

За разлика от американското купе двата автомобила на Volvo се представиха на много високо ниво и покриха изискванията на организацията за максималните 5 звезди. При S90 и V90 защитата на водача и пътника до него е 95%, на децата в автомобила – 80%, на пешеходците – 76%. Както стана дума, електронните асистенти на шведските модели получават 93%.



Снимки и видео: EuroNCAP

0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой питал ли се е защо толкова се мачкат новите автомобили? Да не би да е защото така се разсейва енергията на удара, за да не се абсорбира от телата на пътниците? Москвич няма да се огъне, но вътре всичките ще са с мозъчни кръвоизливи!
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Той ( преди 7 години )
    Така е, но капитан на 45 метрова яхта който иска да отиде на на разходка в неделя, с кабриолет от любимата марка, и вози - жена си, 2 годишната си дъщеря и 5 годишният си син на задната седалка а колата няма ISO FIX и т.н. ще предочете друга марка, защото живота на децата е най важен ( освен в BG и селинджър пауър) ***.
  • #17
    7 rate up comment 6 rate down comment
    АВЕ ЕЙ! ( преди 7 години )
    КВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ бе?!Ше ми дават звезди за столчета и електроника! Кви лигльовци ше качвам аз в двуврат осмак ве?!Тая кола е БЕТОН! Клетката на купето не помръдна. Стъклото дори не се напука!Батти глупостите!
  • #16
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    Като гледам на какви мекици стават колите при удари с 50-60 км/ч, нещата изглеждат доста обезпокоително ако само си представим какво би се случило при челен удар с 90-100 км/ч, което е нормална скорост по нашите пътища...Трудно ще помогнат и асистенти и еърбеци и всякакви други защити, пък ако ще EuroNCAP и 150% да дава.
  • #15
    0 rate up comment 7 rate down comment
    До Класика ( преди 7 години )
    Ти си много ама много куха парче... по *** коментатор от теб не съм срещал... евала.
  • #14
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Не случайно Трамп заплашва , иначе кой нормален ще им купува мексиканските ***.
  • #13
    11 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Стига вече глупости!!!!Заради всичките им краш тестове и изисквания колите станаха безформени,подути,дебели,огромни и място за дизайнерско творчество не остана,а нахлу отвратително прилагателно и нарицателно на антипод-коли и стресов изглед щом ги погледнеш и тотално-дисхармонично уеднаквяване на грозните силуети та няма накъде повече !!!!!!.........ЗА СМЕТКА НА ТОВА КОЛИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО МОЩНИ, ПО УСТРЕМНИ И ПО ПРИМАМЛИВИ ЗА ЗВЕРСКО КАРАНЕ ,НО И ПО ЗВЕРСКО ТЕЖКИ .....-ТА ЦЯЛАТА ИМ БЕЗОПАСТНОСТ НЕ ПОМАГА ,ЗАЩОТО СЕГА КАТАСТРОФИТЕ СА ПО ЗВЕРСКИ ЗАРАДИ ПО ЗВЕРСКАТА СКОРОСТ И СБЛЪСЪКА ВЪПРЕКИ ВСИЧКИБЛАГИНИ Е ПО ТОТАЛНО-СМЪРТОНОСЕН,ЗАЩОТО ОСВЕН ШЕМЕТНАТА СКОРОСТ ,МАСАТА И КИЛОГРАМИТЕ КОИТО СА СЕ НАЛЕПИЛИ ПО КОЛИТЕ ,....Т О Ч Н О !!!!!-Точно заради всите тез приспособления за безопастност та освен скороста и тонажните коли допринасят при удар да се СПОЯТи на въздушните възглавници им се отрежда една-единствена роля: да попияттечностите които са останали от вечна им паметна щастливите бивши хора ,че са си взели безопасна кола?!?!.....ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА.....АМИН......Обаче статистиката сочи друго :че сега разпиленитеиз мрака души са много повече въпреки всички уж !!!!! подобрения от колкото от 1940г.до 1990 г. Перке така излиза???....Някои ще кажат ,че колите са много повече и магистралите са по-бързи.....МИ ДА НЕ СА БЕ!!!!!.....ей там се осланяйте на безопастните ви коли с формата на психо-филм и посещавайте живи или мъртви препълнените гробища от щастливи бивши притежатели на съвременнибезопастниколи.........-ТАКА ЧЕ КАРАЙТЕ СИ МУСТАНГА И ПОМНЕТЕ ЧЕ ВСИЧКО СЕ ПРАВИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ПАРИ И НИКОЙ НЕХАЕ ЗА ЖИВОТА НА ЧОВЕЦИТЕ !!!!НАЙ МНОГО АКО ИМАТЕ ПРИЯТЕЛ С КАЙЕН ИЛИ S КЛАСА КУПЕ ДА СТЕ ДЛЪЖНИ ЗАРАДИ ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ ДА ОТИДЕТЕ НА ПОГРЕБЕНИЕТО....
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Дитко бандитко ( преди 7 години )
    Хахаха... американците *** смотаните вагени за техните измами, и сега тъпите европейчета искат да им го върнат. Ми хубаво бе, карайте си гоуфо, или пък Волво с цената на теглото си в злато, и ще сте живи и здрави!
  • #11
    12 rate up comment 8 rate down comment
    х'американски ( преди 7 години )
    Прелести=***! Само наркопласьор или сутеньор на ниско ниво може да си купи подобен шит.
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-скапаните,с най-ниско техническо и технологично ниво са американските автомобили. Спомням си,че когато направиха Пасат специално за този пазар го направиха по-дълъг,по-широк,със скопен бензинов двигател и полунезависимо окачване на задния мост директно взето от Ауди С 1991 г.модел.Същото правят и Тойота с Камри и Корола,които имат специални модели само за САЩ и не отговарят на изискванията за другите пазари.Дори бестселъра Ф150 има оценка "маргинал" на тяхната агенция за безопасност!