IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има ли евтино Lamborghini?

Бъдещият по-достъпен модел може да ползва платформа на Porsche, намекна Стефано Доменикали

Ще има ли евтино Lamborghini?

Слуховете, че Lamborghini може да пусне по-достъпен като цена модел, са на път да се оправдаят. Спекулациите за "бюджетно" Ламбо вървят повече от година, но сега шефът на компанията Стефано Доменикали потвърди, че това може да се случи наистина.

Ще има ли евтин модел на Lamborghini?

„Дори когато става въпрос за супер спортни модели, трябва да признаем, че правилният подход е използването на модулна платформа – обясни бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1. – Абсурдно е да имаме два модела с два различни двигателя, две скоростни кутии, две шасита... Трябва да помислим по този въпрос”.

Ако големите шефове във Volkswagen одобрят плановете на Доменикали, то в близко бъдеще Lamborghini може да се сдобие с модулна платформа, разработена от някоя от другите марки в концерна. Естествено, основният заподозрян е Porsche. Според слуховете германската марка подготвя модел с двигател, разположен пред задния мост, който трябва да бъде лансиран през 2019 година. Очаква се, че името му ще е 960, а неговата платформа ще бъде използвана и за отделни модели на Lamborghini.

Според Доменикали това може да се случи „към 2022 година”. „Що се отнася до използването на модулна платформа за развитието на моделите на Lamborghini и появата на по-достъпен наш модел, то отговорът е по-скоро положителен – обясни Доменикали. – Но това ще зависи от пазарните успехи, които ще постигне Urus, защото ние много разчитаме на успехи при спортните и луксозни SUV модели”. 

През 2016 година Lamborghini отчете 3457 продадени коли, което е рекорд в историята на марката. Надеждите са, че всъдеходът Urus, чиято премиера ще е на салона в Женева, може да ги тласне още по-нагоре.

Тагове: porsche lamborghini
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще има разбира се! Това лято ги пускат на прИмоция в Лидл!!!
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Никола ( преди 7 години )
    Може и още199 по-евтино Ламборгини да направят като вземат платформата на Голф , защо не и на Поло ! Тая легендарна марка съвсем се затри от вагините !
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Това са глупости!!!Порше Икаруса е висок колкото Корса и е с 500 км по тежък отРадикал при условие,че боксера е нисък и лек?????- ,а шасито на Порше са го замислили за 16-цилиндров двигател за трактор????Веднага им давам рецепта!!!7...-Взимат шасито на Радикал което адски леко,пъргаво и пригодно и е било и Мазерати и Порше и Ферари.....гледате ,нали със сигурност Ауто-мото-спорт с Кристиан Менцел и на 1-во място на пистата с 6 десни завои 3-и леви с 2-е дълги прави е Донкервоот който ги размазва всички супер-спортни коли,но е с преден двигател ....,и на второ е Радикал,но е спартански.КЪДЕ СА ПИТАМ ПРЪСНАТИТЕ МИЛИОНИ ЗА СУПЕР-СПОРТИСТИ НА РЕНОНИМИРАНИТЕ МАРКИ СЛЕД КАТО ДВЕ ХИПЕР-УБИЙЦИ ГИ МАЧКАТ И ТО ТЕ СА ОТ Ч А С Т Н И Ф И Р М И ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?Та взимат шасито и двигателя от Радикал които са 10 пъти по-евтини от Порше и 10 пъти по ЕФИКАСНИ!!!!...-правят настройките на Ламборджини ,добавят разбира се повече лукс и комфорт ....и пак ще е по-евтино от Порше и другите псевдо-спортисти сравними с Радикал и Донкервоот ,колата остава пак 10 пъти по лека от Хипопотамите https://imageshack.com/i/ploSmQmij ,придават и форма подходяща на Ламборджини,отпред стилистично наподобяваМиура-така ще е си е чисто Ламборджини и се получава евтин убиец на скъпи пародийни спортисти!!!!Така и Радикал ще получи спонсор и по Ламборджини ще се надигне вълна от истерични купувачи и масова психоза по евтиния-убиец,достъпен по-масово за тези които искат с по-малко строшени пари дастрошат самочувствието на тези които са потрошили кошници с пари!!!!.....Кола с ретро-насока,но супер-аеродинамична и скоростно-епична!!!!Еуфорията и манията по закупуването и ще надмине лудоста по Ферари Дино и Порше 914 !!!! стига с тия модни изчанчени и уморяващо-гадни безформени форми??????? Но пък ще се получи вътрешна конглокенция......абе да се оправят ,не са малки.......