IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Caparo T1 – най-бързият полицейски автомобил в света

Макар и рядко, и във Великобритания някои водачи се опитват да избягат от полицейската кола, като чуят сирената. В скоро време това може да се окаже абсолютно невъзможно.

Caparo T1 – най-бързият полицейски автомобил в света
Полицията на Острова ще бъде снабдена с така наречените Превозни средства за бързо реагиране или Rapid Response Vehicle (RRV). Те са общ проект между полицията и фирмата Caparo. 


Резултатът е Caparo T1 или най-бързата полицейска кола в света. Засега е само концепция, но вероятно в скоро време ще има поръчка за определена бройка. 

Максималната скорост на Caparo T1 e 320 км/час. Суперавтомобилът на Caparo е най-близката възможна версия до автомобил от Формула 1 с разрешение да се движи по пътищата за общо ползване. Двигателят на колата е V8 с обем 3.5 литра и максимална мощност 575 к.с. (425kW) при 10,500 об/мин и 420Nm максимален въртящ момент при 9000 об/мин. 


Динамиката на супер колата е невероятна. Ускорението от място до 100 км/час е за 2.5 секунди. До 160 км/час (100 мили в час) Caparo T1 стига след фантастичните 3.5 секунди. 

Макар полицейската версия да е само концепция, суперавтомобилът може да се поръча от всеки, разбира се без полицейските атрибути, който е склонен да заплати около 200 000 паунда (около 300 хиляди евро). От фирмата заявяват, че вече има поръчки от САЩ, Великобритания, Южна Африка и Дубай.
0 от 500