IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1.5-литров мотор за новата Toyota Yaris (ВИДЕО)

Фейслифтът на модела ще се появи в Женева и вече ще прилича повече на дребосъка Aygo

1.5-литров мотор за новата Toyota Yaris (ВИДЕО)

Следващото поколение на Toyota Yaris ще получи нов 1.5-литров бензинов двигател, който ще е по-мощен от сегашния мотор с обем 1.3 литра, съобщи Auto Express. Новият Yaris няма да се различава външно кой знае колко от актуалната генерация на субкомпактния модел, а след фейслифта Yaris все повече ще прилича на Aygo, като стоповете най-вероятно ще бъдат разположени хоризонтално по ръба на капака на багажника.

1,5-литров мотор за новия Yaris (видео)

Премиерата на новата версия на Yaris ще е в Женева, като дизайнерите обещават повече промени в интериора – по-качествени материали, по-високо ниво на изпълнение и освежаване на част от копчетата и бутоните, с които работи водачът. Много е вероятно инфотейнмънт системата на Toyota – Touch 2 да се появи и на борда на Yaris, въпреки че започна жизнения си път като важна черта от оборудването на по-големите модели на японския гигант.

Новият Yaris ще е и по-голям – дължината му става 3945 мм, широчината – 1695 мм, а височината – 1500 мм. Теглото му обаче намалява до 1010 килограма, т.е с 30 по-малко от сегашния модел.

Почти сигурно е, че в Женева ще дебютира и хот хеч версията на Yaris с мощност 210 конски сили (на снимката), с която компанията ще отбележи завръщането си в световния рали шампионат, което стартира повече от успешно с второто място на Яри-Мати Латвала в рали „Монте Карло” през уикенда, спечелено зад волана на Yaris WRC.

И накрая, Toyota потвърди за новия 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател, който ще е с мощност 110 конски сили, ще има максимален въртящ момент 136 Nm и ще е по-икономичен от 1,3-литровия агрегат, на чието място идва. С него Yaris ще се ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 секунди, което е с 0,8 секунди по-добро постижение от Yaris 1.3.

 

Тагове: toyota yaris toyota
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    mironello ( преди 4 години )
    уникален и неповторим комфорт, няма по-добър а смея да твърдя, че не малко автомобили съм карал
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами дано караш Дачия тогава :D
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дачия е по добрият вариянт спрямо това недоразумение
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ехаааа феновете на ширпотребата се активизираха яко..... но пък Тойота им дава колата мечта хем не върви хем и е адски некомфортна ... е поне е евтина и всеки може да си я позволи
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То и аз за това че уж влизат в сервиз само за смяна на масло преди години си купих мицубиши ама уви...
  • #5
    27 rate up comment 8 rate down comment
    Фен на Ярис ( преди 7 години )
    Няма за какво феновете на Тойота да навеждаме глави! В един автомобил не всичко е ускорение. При бързо сравнение из нета в класа на Ярис не се достига такова ускорение. Дори и други марки да имат по-добро, за много хора най-важното не е да дърпат ластици на всеки светофар (и на следващия да се нареждаме пак един до друг, защото свети червено и за двамата), а да имат икономична, надеждна, удобна кола, която за 9 години влиза в сервиз само за смяна на масло, а е карана на всякакви терени и пътища.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    To ( преди 7 години )
    Ня някой все едно му пука за колкото сек яриса вдига от 0 до 100....
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Може да са 11 сек., но ги взема светкавично, не тромаво. Изяжте се швабен зи каскен!
  • #2
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    от 0-100 за 11 сек. за кола тежаща 1010 кг. това ли е което може тази марка.....а сега да видим феновете какво ще кажат .... или по добре да замълчат и да наведат глави
  • #1
    10 rate up comment 17 rate down comment
    4иб Майс7ера ( преди 7 години )
    Аре да я дават тази оризовършачка, да се пробва... дали ще издеяни на голЕма турбина и 300 коня, или ще е поредната японска ху*йня.