IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новото BMW Z4

Баварският роудстър ползва технологии от i8 и ще е почти близнак на Toyota Supra

Ето го новото BMW Z4

Папараци отново засякоха тестова версия на новото BMW Z4, като този път публикуваните от Auto Express снимки загатват доста повече за дизайна на бъдещия роудстър.

Ето го новото BMW Z4

Новото поколение на двуместната спортна машина се разработва съвместно с Toyota и ще дели платформа и задвижване с бъдещата Supra.

Както вече свикнахме при BMW напоследък, дизайнът не е радикално променен, а по-скоро изглежда разумна еволюция на досегашния модел, в производство още от 2009 година. Задницата носи доста прилики и със дегашната Серия 6. Запазват се издълженият преден капак и общият силует, но предната решетка ще е вече чувствително по-голяма.

Ето го новото BMW Z4

Голямата разлика със сегашния модел ще е в покрива - вместо тежкия метален hard top при новата генерация ще се използва текстил. Според Auto Express това автоматично премества Z4 в категорията на машини като Porsche Boxster и по-далеч от смекчени, по-рафинирани спортни коли като Mercedes SLC.

Ето го новото BMW Z4

Най-вероятно новият модел ще е и чувствително по-лек - не само заради покрива, а и заради широкото използване на въглероден композит като в хибридното i8. Очаква се Z4 да бъде представен официално на салона във Франкфурт тази есен, макар че се чуха слухове и за дебют още в Женева през март.
 

Тагове: toyota supra bmw z4
0 от 500