IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се ускорява от 0 до 100 км/ч на асфалт, трева, пясък и сняг (ВИДЕО)

Чудовищният Range Rover Sport SVR се нуждае само от 4.7 секунди на нормален път - но от цели 11.3 на сняг

Как се ускорява от 0 до 100 км/ч на асфалт, трева, пясък и сняг (ВИДЕО)

Компанията Land Rover измери ускорението на "напомпания" си кросоувър Range Rover Sport SVR на всякакъв вид пътна настилка, каквато може да срещне неговият водач. Оказва се, че оборудваният с 5,0-литров V8 двигател с 550 к.с. всъдеход може успешно да се противопостави дори на суперколите, като със сигурност при някое от изпробваните покрития е по-бърз от тях.

Измериха ускорението Range Rover Sport SVR на всякакъв терен (Видео)

Автомобилът е бил "обут" с всесезонни гуми Michelin 275/45 R21, като за тяхното сцепление с пътя, за разпределението на въртящия момент и за работата на двигателя, окачването и скоростната кутия отговаря системата Terrain Response 2. Тя може автоматично да избира режимът на движение, но крайната дума за това е на водача. Именно тестовите пилоти на Land Rover са правили сами настройките преди всяко упражнение

Първото от изпитанията - на асфалт, е преминало на състезателната писта Rockingham Motor Speedway в Кърби (Анг). Там кросоувърът записва 4,7 секунди от 0 до 100 км/ч. В разположения наблизо изследователски център на Land Rover машината е тествана на трева (5,5 секунди), на чакъл (5,3 секунди) и на кал (6,5 секунди).

Следва упражнение на пясък на плаж в Южен Уелс, като там времето е 5,5 секунди. Най-бавно, естествено, е ускорението на сняг, като този тест е проведен в Ареплуг (Шв), а резултатът е 11,3 секунди.



Снимка: Land Rover

Тагове: range rover sport svr
0 от 500