IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Lotus не се отказват от спортния кросоувър

Новият модел може да удвои продажбите на марката

В Lotus не се отказват от спортния кросоувър

Шефовете на британската компания Lotus не са се отказали от идеята да допълнят моделната гама на марката с кросоувър, но проектът все още не е набрал скорост, обяви списание Autocar.

В Lotus не се отказват от спортния кросоувър

Инженерите на компанията създадоха първия прототип на бъдещия модел, но официално олекотеният автомобил с повишена проходимост все още не е получил одобрение. Преди почти две години от Lotus обявиха, че компанията работи по „първия в света олекотен SUV”, но след това този проект отстъпи на заден план заради планираното подмладяване на моделите на марката, които са по-пряко свързани с имиджа и същността й.

Засега се знае, че бъдещият кросоувър на Lotus ще е близък по размери с Porsche Macan, но дизайнът му ще е вдъхновен от спортния 3-Eleven. Източник на изданието от Lotus сега потвърди, че реализацията на проекта за кросоувър ще се случи „след четири или пет години, като част от лансирането на новите ни модели”.

Така че преди него ще излязат новия Elise, което трябва да стане през 2020 година, а малко след него ще се появят новите Exige и Evora.

Шефът на Lotus Жан-Марк Галес обяви, че проектът не е загубил смисъл, тъй като „все още няма компанията, която да предлага лек SUV, при който акцентът да е върху управлението”.

Според него, ако един такъв модел се окаже успешен, то той ще удвои продажбите на Lotus, както това направиха Cayenne и Macan за Porsche.

Тагове: lotus
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Айде сега и Лотус-още една велика марка в кошчето за ***. Като толкова много им трябва на някои хора 4х4 едно Субару не ви ли стига? Къде ще ходите с тоя Лотус, който все още не е ясно въобще какъв ще е, дали ще е с двойно задвижване или не, въпроса е да е по-високо от едно обикновено комби. Защо Лотус, защо? Разбирам маркетинг, продажби, приходи, но тове вече е под всякаква критика.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    айде давайте!!! Чакаме с кеф!!!Дали ще е хибрид или електричарка ,или 3-цилиндров двигател ,или V8 или 6-так ,или обикновен: няма значение. Това е Лотус !!!Не е безидейния дизайн на БМВ или скучния наМерцедес ,или страхливия на Ауди.........-давайте ...-това е Лотус!