IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ВАЗ и Magna ще правят и кросоувър

Волжският Автомобилен Завод и канадската фирма Magna International Inc. информираха за дългосрочното си сътрудничество и планове.

ВАЗ и Magna ще правят и кросоувър
В разпространено комюнике за пресата се казва, че преговорите за създаване на съвместно предприятие са завършили успешно на 27 октомври. 

Бъдещoто сътрудничество ще върви в три направления – разработка на нови продукти, разработка на ново семейство автомобили на базата на съвместната платформа в клас С и доставка на части от страна на Magna за новите съвместни модели. 

Става ясно, че двете фирми са се отказали от строителството на нов завод и ще разположат съвместното си предприятие, в което ще се произвежда модела от клас С, в съществуващите мощности на ВАЗ. 


На базата на новата платформа ще бъдат създадени няколко варианта – седан, хечбек, комби и компактен кросоувър. Засега серийното производство на модела от клас С е планирано за края на 2008 или началото на 2009 г. Предвижда се годишно производство от 450 хиляди броя.
0 от 500