IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сингапур създаде суперкола-цвете

Новият Dendrobium не само носи името на орхидея, но и се отваря като нея

Сингапур създаде суперкола-цвете

Първият в историята на Сингапур супер електромобил ще дебютира през март в Женева, като концептът носи името Dendrobium и е кръстен на популярния вид орхидея, култивирана за първи път в малката азиатска страна.

Електрически супер автомобил от Сингапур с име на цвете

Dendrobium е дело на сингапурската компания за електрически возила Vanda Electrics, която е получила решаваща помощ от Wlliams Advanced Engineering. Британската компания е част от холдинга, в който е и едноименният тим от Формула 1, а Williams демонстрира все по-сериозно настъпление при електромобилите.

Williams представлява Jaguar и изпълнява програмата на компанията в световния шампионат Формула Е и доставя батериите на електрическите болиди в надпреварата. Специалистите от Williams са помогнали за развитието на Dendrobium, като имат ангажимент да продължат за работят по еволюцията на електромобила. Те са работили по задвижването, батериите, аеродинамиката и материалите за изграждане на шасито и купето на концепта.

Електрически супер автомобил от Сингапур с име на цвете

От Vanda Electrics признаха, че приносът на британците е бил много важен, тъй като супер спортният концепт е извън обичайната им дейност. Компанията произвежда малки електрически камиони, бусове и мотопеди. За материалите в интериора е наета друга британска компания – шотландската Bridge of Weir, която вече се утвърди като доставчик на Aston Martin.

Засега от Vanda Electrics не съобщават никакви данни за концепта, но обявиха, че електромобилът ще получи „най-съвременното задвижване” и обещаха повече подробности преди дебюта му в Женева. И накрая, как е избрано името на този вид орхидея за название на електромобила.

Създателите му смятат, че автоматичното отваряне на покрива и вдигащите се нагоре врати напомнят на отварянето на цветето. Оттам и името.

0 от 500