IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016

Когато свъхлуксозното не е достатъчно: преглед на специалните поръчкови модели от Гудууд

Най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016

През миналата година Rolls-Royce продаде 4011 автомобила, отбелязвайки втората най-добра година в над вековната си история. Както може би вече се досещате, много от продадените коли са уникални, тъй като клиентите им искат нещо повече дори от сериен Rolls-Royce.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.

Точно заради това, от компанията решиха да ни припомнят най-интересните си специални проекти от миналата година. Първият от тях се казва Zenith Collection и се състои от 50 силно модифицирани автомобила от серийните Phantom Coupe и Phantom Drophead Coupe.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.
 
Друг такъв пример е версията Dusk until Dawn, базирана на Rolls-Royce Wraith Coupe, както и кабриолетът Dawn, които се появиха на пазара, за да отбележат началото на лятото и откриването на лятното „студио“ на компанията в Порто Черво, Сардиния.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.

Един от специалните автомобили на Rolls-Royce през миналата година мина под радарите – казва се Phantom Drophead Coupe Blue Magpie. Тази кола е единствена и бе поръчана от тайвански клиент на компанията. Изричното му желание било колата да има основен син цвят Silverlake, който да бъде комбиниран с Andalusian White бял капак и златна скулптурка Spirit of Ecstasy на предния капак. Благородният метал може да бъде открит и в боята на джантите, а в интериора дизайнерите на Rolls-Royce са използвали сини бродерии. Задната „палуба“ пък е покрита с поръчков дървен материал от тик и клен. Името на специалната версия идва от птицата синя сврака, която се среща единствено в Тайван.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.
 
Pebble Beach Dawn е друго уникално творение, на което Rolls-Royce ни направиха свидетели през миналата година. Колата бе поръчана от американски клиент, който държал на Fux Blue синия екстериорен цвят, който британците уверяват, че никога повече няма да бъде използван в техен автомобил, за да не се наруши ексклузивността на колата на този „изтънчен колекционер“. За последния си автомобил, клиентът настоявал да има задна палуба, боядисана в Arctic White бяло, като подобна разцветка е използвана и за тапицерията на интериора.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.
 
Анонимен жител на Флорида пък бе поръчал „морски“ Dawn, който бе изложен на изложението за екзотични автомобили в Пебъл Бийч, Калифорния. Клиентът пожелал двуцветна схема с Artctic White и Midnight Sapphire, която е комбинирана със задна палуба от клен и акценти в интериора от същия дървен материал. Като допълнение, през миналата годино Rolls-Royce представи и Nautical Wraith.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.
 
Eдно от последните уникални творения на Rolls-Royce бе дългата база на Phantom, която от компанията кръстиха The Peace and Glory Phantom. Колата бе създадена според конкретните изисквания на азиатски предприемач, който поискал тигрова шарка в задната част на централната конзола.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.

На последно място от Rolls-Royce ни подсещат и за Ghost Inspired by the Greats, която бе поръчана от бизнесмен от Близкия Изток. Тя има едноцветен екстериор и мотиви, вдъхновени от нотния ключ „Сол“. Този уникален Ghost отдава почит към работата на класическите композитори, което си личи и от бродериите на подглавниците и инкрустациите в дървените детайли.

Това са най-екзотичните коли на Rolls-Royce от 2016 г.
 
2017 г. ще бъде не по-малко важна за Rolls-Royce Motor Cars, тъй като в идните месеци се очаква появата на първия SUV модел в историята на компанията, който засега е известен под името “Project Cullinan”. През 2018 пък на пазара трябва да излезе чисто новият Phantom VIII.

Снимки: Rolls-Royce
Тагове: ghost phantom rollc-royce
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Боже, Божеее...прибери си вересиите!
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    И това мислех ,че няма да доживея!!!на Ролс да им свършат идеите?????Предни фарове от Ауди с мешавица от Хюндай, решетката са я смалили колкото носна кърпа или детски памперс,а долните въздухозаборници да вземат директно от предходния модел на Мерцедес Е клас ,с четирите квадратни фара?!? Решението и реакциите трябва да са светкавични: https://imageshack.com/i/poZQq2vyj за дане западне проспериращата фирма !!!Добре,че точно тези модели се купуват от Руските и Китайските и Тайванските олигарси,защото шейховете не са закупили нито един такъв,нито в Щатите. Този Американец както го хакнаха хакерите е бил Китаец на майка бежанка и Руснак който от 10 годишна връзка живял в Америка и станал Американец.За негов късмет баща му Монголец бачкал като луд с багери в Австралия да търси злато,но съдбата го въздигнала със спечелването на джак-пота в Австралия!!!!Но никой Шейх или Американец не са искали да купят тези скуби-дуби ду Ролсове!Вярвам ,че ще реагират и ще припокрият представите на легитимните милионери