IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda ще предложи напълно нов хибрид

Моделът ще използва технологиите на Accord Hybrid

Honda ще предложи напълно нов хибрид

През 2018 г. компанията Honda ще предложи напълно нов хибриден модел, който в момента няма аналог с двигател с вътрешно горене. Това обяви президентът и изпълнителен директор на японския производител Такахиро Хачиго, цитиран от Automotive News.

Honda ще предложи напълно нов хибрид

Разработваният в момента автомобил все още няма име, но се знае, че той ще взаимства технологиите от обновената през миналата година Honda Accord Hybrid. Това е най-икономичният седан със средни размери на американския пазар, като превъзхожда конкурентите си Ford Fusion Hybrid и Toyota Camry Hybrid.

Според официалните данни хибридният Accord харчи само 4,9 л/100 км. В неговия агрегат с мощност 212 к.с. влизат 2,0-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсон, и електромотор. Автомобилът има 3 режима на работа, като тзи технология Honda смянта да използва и в лекотоварните си модели.

Японците предвиждат до 2 години половината от новите модели на марката, предлагани на пазара в САЩ, да бъдат оборудвани с хибридни технологии. Целта е през 2030 г. около 2/3 от продажбите на Honda да бъдат именно на „зелени” модели.

Любопитното е, че Honda спря производството на хибрида CR-Z, а също така се отказа и от хибриден Civic, както от хибридната версия на Accord, която се зарежда от електропреносната мрежа. Именно последният ще бъде заменен от новия модел, който най-вероятно ще стане част от семейството Clarity. Сега в него влиза само водороден автомобил, която се предлага единствено в Калифорния.

Снимка: Honda

Тагове: honda accord
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=79vGYGYgIFwАко има някой на когото би било интересно как работи този хибрид, нека погледне линка.
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хората са ти го написали - Хондата дава най-добър разход...И категорично- американският Акорд е по-добра кола от Кемрито.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре де кажете какво ще е уникалното на този хибрид!Характеристиките на Тойота Камри са подобни, а Камрито е доказал се модел и е най-продаваната кола в класа си. Интересното е Хонда дали най-после проумяха, че с меките си хибриди нямат никакъв шанс и е нужно да предложат пълен хибрид. В статията не става ясно какъв ще е. Интересно е също и с каква трансмисия ще е.Трансмисийте на Тойота за хибридите им са уникални и нямат аналог.Там е също ключа от палатката за добра икономия и надеждност.