IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и най-уродливият експонат в Детройт

Победител в негативната класация е всъдеходът VLF X-Series

Ето го и най-уродливият експонат в Детройт

Американската компанния VLF Automotive представи на автомобилния салон в Детройт своя нов модел, който журналистите, отразяващи събитие, почти единодушно избраха за „най-уродливия” експонат на изложението.

Ето го и най-уродливият експонат в Детройт

Фирмата VLF Automotive бе основана от бившия президент на концерна General Motors Боб Луц и от бизнесмена Жилберто Виляреал, към които по-късно се присъедини и известният датски дизайнер Хенрик Фискер. Първият модел на компанията бе спортния седан Destino, струващ 229 000 долара.

Това всъщност  представляваше нова версия на хибридния Fisker Karma, в който бе поставен V8 двигател на Chevrolet Corvette. След това във VLF решиха да направят и всъдеход, чиято премиера се състоя в Детройт. Въпреки участието на успешен дизайнер като Фискер обаче автомобилът бе подложен на сериозни критики.

В основата на всъдехода VLF X-Series е пикапът Chevrolet Colorado, от който са взаимствани и агрегатите. Нова е каросерията, преработени са окачването и салона, но всичко останало е запазено. Под капака е поставен 3,6-литров бензинов V6 с мощност 305 к.с. и 365 Нм, който може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Ето го и най-уродливият експонат в Детройт

Най-интересното е, че моделът няма да се продава в САШ, а ще бъде изнасян за Азия и Европа. Компанията предвижда годишно производство от 300 бройки, като предварителната цета е 70 000 щатски долара.

Снимки: Motor1

Тагове: vlf automotive
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Важното е какво може, а външният вид е само коруба, обвивка, опаковка, която не ти върши никаква работа, освен ако не е изолирана.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 7 години )
    Крещящ и натрапчив дизай но не и грозен. В черно или бяло с леко тонирани стъкла би бил съвсем приличен. На това изложение новия Приус не беше ли там? Питам защото по улиците няма по-шокираща гледка от новия Приус.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами много по-хубав е от Дачия Джъстър например, който има добри продажби! Според мен изглежда доста мъжкарски в сравнение с гейските жълти джипки с хилядите нежни извивки!
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Анонимко, ми продавай полицейската астра и го купувай, какво се чудиш
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Най после нещо прекрасно!Чеми си вие свят от еднакви ,*** ,безформени "купчини"наречени "сув"-ве...пфу!
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    искам да си го купя тоя красавец и да ви газя гейзeрските зализани колици по светофарите.няма вече мъже, само лигльовци.
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Брадвата ( преди 7 години )
    щета на макс е тоО урУТ