IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda отрече за пазарна експанзия в САЩ

Северна Америка не е приоритет за нас, твърди шефът по маркетинга на чешката компания

Skoda отрече за пазарна експанзия в САЩ

Чешкият производител Skoda няма намерение в близките години да излезе на пазара в САЩ. Това съобщи пред Auto Mail членът на съвета на директорите на компанията Вернер Айхорн, който отговаря за световните продажби на марката. Айхорн опроверга все по-настойчивите спекулации напоследък, че концернът VW ще се опита да пробие в Северна Америка с чешката си марка заради влошената репутация на германските покрай Дизелгейт.

Skoda не планира излизане на пазар №2

Много анализатори видяха Kodiaq, новия SUV на чехите, идеалната машина за пазарна експанзия отвъд океана. Самият шеф на Skoda Бернхард Майер бе коментирал, че автомобилът би се харесал на американците.

В момента трите най-големи автомобилни пазари в света са Китай, САЩ и Япония, като в тези три държави се продават половината нови автомобили. През 2015 г. на тях се падат 53,1% от общите продажби, като се очаква за 2016 г. резултатът им да е още по-висок. На китайския пазар чехите са представени сравнително успешно, като основните продажби се падат на удължената версия на Yeti.

„Пазарът в САЩ не е ключов за Skoda, но определено е желан и предизвиква интерес”, коментира преди време Майер. Сега обаче Айхорн опроверга тези твърдения, като обяви, че няма шансове в близките години да се случи нещо подобно.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda kodiaq
0 от 500