IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia готви конкурент на Mini Cooper JCW

В основата на модела ще бъде концептуалният Trackster

Kia готви конкурент на Mini Cooper JCW

През 2013 г. Kia представи втората генерация на популярния Soul, като почти веднага след това се появиха критики заради липсата на хардкорна версия на автомобила, която да се конкурира с модели като Mini Cooper JCW.

Kia готви конкурент на Mini Cooper JCW

Ситуацията се промени след фейслифта, показан на автосалона в Лос Анжелис миналата есен, когато се появи модификацията GT. Тя е оборудвана с 1,6-литров бензинов турбомотор с повече от 200 к.с., комбиниран с роботизирана DCT скоростна кутия. Тази версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,8 секунди и развива 200 км/ч.

Този автомобил обаче не разполага със състезателен характер, призна дори шефът на отдела за разработка на „напомпаните” модели на Kia – Алфред Бирман, който по-рано бе начело на М-подразделението на BMW. Именно негова е била идеята за създаване на ултимативна версия на Soul, но тя първоначално е отхвърлена от шефовете на Kia.

Kia готви конкурент на Mini Cooper JCW

Сега обаче нещата са се променили и такъв автомобил ще се появи в гамата на компанията. В неговата основна ще бъде концептуалният модел Trackster, представен още през 2012 г. Той ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор с 250 к.с. Появата му на пазара трябва да стане факт до 2019 г.

Снимки: Kia
 

Тагове: kia soul kia trackster
0 от 500