IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti пуска спортен електромобил до 3 години

Шефът на фирмата се похвали, че вече е карал прототипа

Infiniti пуска спортен електромобил до 3 години

До три години Infiniti ще лансира на световния пазар спортен електромобил, обяви босът на компанията Роланд Крюгер. Той допълни, че вече е карал прототипа на бъдещия сериен модел и го определи като „много добър”.

Infiniti пуска спортен електромобил до 3 години

Крюгер допълни, че при разработването на електромобила е било изключително важно той да не се отличава от другите модели на марката що се отнася до динамика и управление.

„Искаме да предложим на клиентите на Infiniti уникално изживяване, що се отнася до удоволствието да шофират наш модел”, обясни Крюгер, прицелвайки се в това, което вече са постигнали Porsche и BMW.

Той обаче отказа да съобщи повече подробности за новия модел, но потвърди, че електромобилът ще бъде изграден върху нова платформа, което подсказва, че става въпрос за напълно нов проект, а не за дериват на вече съществуващ модел на Infiniti.

Крюгер потвърди, че при разработването на модела е бил използван опитът с електромобилите на компанията-майка Nissan. За последно Infiniti погледна към електромобилите през 2012 година, когато представи LE с електромотор с мощност 134 конски сили и батерия с капацитет 24 киловатчаса.

Доста повече внимание и високи оценки получи хибридния концепт Emerg-E, който Infiniti също показа през 2012 година.

Тагове: infiniti
0 от 500