IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Chrysler инвестира 1 млрд. долара в модели на Jeep

Ще видим Wrangler пикап и съживяването на Wagoneer

Fiat Chrysler инвестира 1 млрд. долара в модели на Jeep

FIAT Chrysler Automobiles обяви днес, че планира инвестиция в размер на 1 милиард долара, която е предназначена за развитие на моделната гама на най-успешната марка на концерна – Jeep.

FCA инвестира 1 млрд. долара в модели на Jeep
Легендарният Wagoneer все пак ще бъде възроден

Част от парите ще бъдат вложени в два завода – в Уорън, Мичиган и Толидо, Охайо, като се планира и създаването на нови работни места, а модернизацията им трябва да приключи до 2020 година. От компанията обаче все още не съобщават повече подробности за промените в заводите.

За да отговори на постоянно нарастващото търсене на пикапи и SUV модели в Северна Америка, Jeep ще предложи ново поколение пикап, базиран на Wrangler, който ще получи означението JT. С JL пък ще бъде означена новата генерация на популярния SUV. Производството на JL ще започне тази есен, а това на JT – през 2018 и пикапът ще дебютира на пазара за моделната 2019 година.

В същото време предстои и съживяването на легендарните модели Wagoneer и Grand Wagoneer, които ще бъдат произвеждани в завода в Уорън, Мичиган, където сега Ram сглобява две версии на популярния пикап 1500 – Quad Cab и Crew Cab.

Затова и производството на следващото поколение на Ram 1500 пък ще бъде преместено в друг завод. Според непотвърдена информация от FCA, следващите Wagoneer и Grand Wagoneer ще излязат на пазара през 2019 година.

Акцентът върху печеливши модели като всъдеходите на Jeep и пикапите Dodge Ram е ключов в стратегията на главния изпълнителен директор на FCA Серджо Маркионе за следващите две години. Амбицията на италианеца е да погаси над 5 млрд. долара от задълженията на групата преди оттеглянето си в началото на 2019.

 

0 от 500