IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Qashqai стана Rogue Sport в Америка

Компактният SUV модел дебютира в Детройт

Nissan Qashqai стана Rogue Sport в Америка

Nissan подложи на фейслифт SUV модела Rogue и допълни моторната му гама с нова хибридна система, но и добави по-малък брат на популярното возило – 5-местният Rogue Sport, който всъщност е добре познатият в Европа Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai стана Rogue Sport в Америка

Rogue Sport е изграден върху модулната платформа, която се използва за модели на Renault и Nissan, но е с почти 30 сантиметра по-къс от по-големия си събрат. Интересното е, че по отношение на широчината компактният модел не отстъпва на Rogue, който е позициониран в средния клас SUV модела на пазара в Щатите.

По-малкият модел се предлага на клиентите с 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с мощност 141 конски сили, като моторът ще работи с Xtronic CVT трансмисията на Nissan, което пък означава, че въпреки името на модела, клиентите не би трябвало да очакват кой знае какви спортни емоции зад волана на автомобила.

Все пак, Rogue Sport има едно типично европейско предимство – прецизно управление и точни реакции на волана, както и многозвенно независимо окачване отзад. Моделът излиза на пазара през пролетта, като купувачите ще могат да избират измежду 10 цвята на каросерията, два на интериора, както и дали моторът да задвижва само предните колела или и двата моста.

През 2016 година Rogue се превърна в най-продаваният модел на Nissan в САЩ и победи много силен претендент за първото място – седанът Altima. Сега с Rogue Sport марката получава възможност да привлече повече и по-различни клиенти, изкушени от SUV модата.

0 от 500